Skip to main content
Menyja

Aufgrund von Covid-19 kommt es zu Einschränkungen unserer Leistungen. Informationen hierzu finden Sie unter Öffnungszeiten in der Kontaktbox.

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Arsim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Aftësim dhe Karrierë (DIMAK) në Tiranë është e hapur për këdo. Këtu ju mund të informoheni dhe të këshilloheni për temat e mëposhtme:

 • mundësitë për punë dhe shkollim profesional në Shqipëri,
 • trajnimet për aplikim,
 • panairet për punësim dhe karrierë në Shqipëri,
 • përkrahjen që përfitoni, nëse jeni kthyer në Shqipëri,
 • informacionet lidhur me autoritetet dhe ndihmën që jep shteti për qytetarët shqiptarë,
 • mundësitë për punë dhe shkollim profesional në Gjermani.

Ju mund ta vizitoni me kënaqësi personalisht Qendrën në Tiranë. Punonjësit tanë janë në dispozicionin tuaj dhe ju këshillojnë për pyetjet që keni në telefon ose me E-mail. Këshillimi për ju është falas.

Directions

Tek DIMAK-u mund të vini më së miri me autobusin urban L2. Kjo linjë ndalon në qendrën e qytetit dhe në stacionet Zogu i Zi dhe sheshi Nënë Tereza. Zbrisni ju lutem në stacionin Bulevardi “Bajram Curri“.

Kontakti

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Arsim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)
DRFPP 4 – Drejtoria Rajonale e Formimit Profesional Publik Nr. 4
1001 Tirana

Nga e hëna – të premten: prej orës 9:00– në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Zyra Rajonale,
Drejtoria Rajonale e Punësimit (NEAS)
Bulevardi Zogu I, Nr.7,
4001 Shkodër

E mërkurë - E enjte: prej orës 9:00 – në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Directions

Tek DIMAK-u mund të vini më së miri me autobusin urban L2. Kjo linjë ndalon në qendrën e qytetit dhe në stacionet Zogu i Zi dhe sheshi Nënë Tereza. Zbrisni ju lutem në stacionin Bulevardi “Bajram Curri“.

Kontakti

Gjuhët:

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Arsim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)
DRFPP 4 – Drejtoria Rajonale e Formimit Profesional Publik Nr. 4
1001 Tirana

Nga e hëna – të premten: prej orës 9:00– në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Zyra Rajonale,
Drejtoria Rajonale e Punësimit (NEAS)
Bulevardi Zogu I, Nr.7,
4001 Shkodër

E mërkurë - E enjte: prej orës 9:00 – në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Dr. Gligor Stojkov

Menaxher i qendrës së këshillimit DIMAK

Mirësevini në DIMAK Albania, Qendrës së Informacionit për Migrim dhe Riintegrim! Ne jemi këtu që t’ju mbështesim në realizimin e planeve Tuaja në Shqipëri. Ekipi ynë ju këshillon me kënaqësi në Shqip, Gjermanisht ose Anglisht. Të gjithë këshilltarët dhe këshilltaret kanë shumë vite eksperiencë mbi temat e migrimit dhe riintegrimit. 

Unë kam studiuar inxhinieri, biznes dhe lidership në veri të Maqedonisë dhe Gjermani. Eksperienca ime profesionale është në sektorin e rritjes së punësimit dhe zhvillimit ekonomik brenda koorporatave ndërkombëtare. Eksperiencat e mia të mëparshme kanë qënë në shtetet që gjenden në juglindje të Europës dhe në veçanti në zonën e Ballkanit dhe komunikoj rrjedhshëm gjuhët sllave dhe gjithashtu gjermanisht dhe anglisht.

Florenc Qosja

Programi “Migracion për Zhvillim”, Koordinator i DIMAK

Unë kam koordinoj qendrën DIMAK së bashku me ekipin e dedikuar të. Gjithashtu, unë mirëmbaj marrëdhëniet me agjensitë partnere publike dhe private. Unë i njoh të dyja botët, kulturat, gjuhët – si në Shqipëri, ashtu edhe në hapësirën gjermanofolëse. Unë kam studiuar gjermanistikë në Shqipëri dhe në universitetet e Krems-it (Austri) dhe të St. Gallen-it (Zvicër). Më pas kam punuar për 15 vjet si zëvendësdrejtor në Agjencinë Austriake për Bashkëpunim dhe Zhvillim (Auslandsbüro der Österreichischen Entwicklungszusammenarbeit) në Tiranë. Sot unë dëshiroj të përkrah synimet Tuaja, me përvojat e fituara, së bashku me të gjithë ekipin tim.

Dorisa Lala

Këshilltare

Kërkoni këshillim mbi mënyrat e rregullta të migrimit drej Gjermanisë? Unë ofroj informacion për pyetjet tuaja mbi migrimin e rregullt dhe kriteret që ju duhet të përmbushni, qoftë për punësim, arsimimi, kualifikim profesinal apo edhe jetesën në Gjermani, në mënyrë që të arrini objektivat tuaja.

Unë ju ndihmoj me kënaqësi më tej nëse është fjala për hartimin e CV-së Tuaj, hartimin e një letre për aplikim ose për t’u përgatitur për një intervistë pune. Sëbashku mund të gjejmë rrugën më të mirë për të ardhmen tuaj! 

Jeta Xhabija

Këshilltare, personi i kontaktit për gratë dhe personat në nevojë

Ich berate Sie im DIMAK in Tirana oder in der regionalen Beratungsstelle in Shkodra. Ich habe viel Erfahrung in der Arbeit mit nationalen und internationalen öffentlichen Einrichtungen und zivilgesellschaftlichen Institutionen. So kann ich Sie individuell beraten und über verschiedene Möglichkeiten in Albanien informieren.  Außerdem bin ich Ansprechpartnerin für Frauen und Menschen in Not.
Ich freue mich darauf, mit Ihnen gemeinsam Auswege zu suchen und mit Ihnen über Ihre Fähigkeiten und Ihre Perspektiven zu sprechen!

Halisa Duka

Këshilltare

Jeni rikthyer në Shqipëri dhe kërkoni mundësi punësimi? Mbi këtë teme ju përgjigjem me kënaqësi! Së bashku mund të arrijmë të zgjedhim trajnime të posaçme ose edhe vende pune. Gjithashtu, ofroj informacion për pyetje mbi migrimin e rregullt dhe kriteret që duhet të përmbushni. Për një fillim të ri, kurrë nuk është vonë! Së bashku mund të gjejmë rrugën më të mire për të ardhmen Tuaj!

A.L.

Këshilltare

Jeni rikthyer nga Gjermania dhe kërkoni të riintegroheni në Shqipëri? Unë ju mirëpres së bashku me familjen tuaj të na vizitoni në DIMAK ose të na kontaktoni nëpërmjet numrit tonë të telefonit, adresës sonë të e-mailit apo duke na shkruar në faqen tonë në Facebook. Unë mund t’ju këshilloj si të gjeni një punë, një trajnim apo formim profesional, por sigurisht mbi shërbimet riintegruese në Shqipëri. Çdo cështje që ka të bëj me riintegrimin tuaj mund ta diskutojmë bashkë e të  gjejmë zgjidhjen më të mirë! 

Mundsi të tjera

 • Anglishtja: si gjuhë e dytë dhe e huej

  Këtu ju mundeni me përmirsue anglishten tuej. Kjo ju hap perspektiva të reja. Një anglishte solide ashtë veçanërisht e randsishme në fushën e turizmit dhe gastronomisë.

  Mëso ma shumë

 • Shkollimi profesional

  Shkollimi profesional dual në Gjermani do të thotë: të punosh në ndërmarrje ndërkohe dhe të mësosh teorinë. Ju ndiqni një shkollë profesionale, por për ta bërë këtë gjë, ju keni nevojë për një vend pune dhe një vizë të posaçme.

  Mëso ma shumë

 • Kurs bazë në ndërtimtari

  Këtu ju msoni bazat e ndërtimtarisë. Specialistat ju tregojnë për shembull se qysh me muratue apo me suvatue. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso ma shumë

 • Hapja e një biznesi për gratë

  Këtu ju mundeni me përfitue njohuritë bazë për hapjen e një biznesi në vendin prej nga vini. Kursi ashtë për gratë. Ai ashtë i thjeshtë dhe i përshtatshëm edhe për analfabetet.

  Mëso ma shumë

 • Kurs bazë: frizere dhe kozmetikë

  Këtu ju msoni bazat e frizerave dhe kozmetikës. Specialistat ju tregojnë teknikat për tharjen dhe ngjyrosjen. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso ma shumë

 • Kurs bazë sanitari, nxemje, klimatizime

  Këtu ju msoni bazat e punimeve sanitare, të nxemjes dhe klimatizimeve: specialistat ju tregojnë se qysh me saldue tubacionet. Kursi ofrohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso ma shumë

 • Hyrje: gastronomi dhe kuzhinë

  Këtu ju njiheni me bazat e gastronomisë, për shembull me teknikat e ndryshme të gatimit dhe pjekjes. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi i Nordrhein-Westfalen-it).

  Mëso ma shumë

 • Kurs bazë për punën me dru

  Këtu ju msoni bazat e përpunimit të drunit. Profesionistat ju tregojnë për shembull si ndërtohen harmanat. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso ma shumë

 • Të punosh pasi ke kryer arsim profesional

  Ju dëshironi të punoni si punëtorë/e të specializuar në Gjermani? Mundësitë tuaja varen prej profesionit që keni. Gjithashtu duhet të dini gjermanisht dhe të bëni njohjen e arsimit tuaj profesional.

  Mëso ma shumë

 • Ndihmë për gratë në nevojë.

  Ju kërkoni ndihmë, sepse po ju kërcënojnë? Ju jeni tu përjetue dhunë apo ju shfrytzojnë për punë? Gratë në nevojë përfitojnë ndihmë tek „SOLWODI Hilfe“. Kshillimi ashtë falas dhe individual.

  Mëso ma shumë

 • Parukeria dhe kozmetika

  Këtu ju mësoni bazat e parukerisë dhe kozmetikës. Specialistët ju tregojnë teknikat për prerjen dhe ngjyrosjen. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi i Nordrhein-Westfalen-it).

  Mëso ma shumë

 • Kshillim për mundsitë profesionale

  Ju jeni tu mendue për mu kthye në atdheun tuej? Ne ju kshillojmë në kët drejtim. Ju doni me marrë informata në lidhje me mundsitë për punë dhe për kualifikimet e matejshme të përshtatshme.

  Mëso ma shumë

 • Kurs bazë: lyrje dhe llakim

  Këtu ju msoni bazat e lyrjes dhe llakimit. Specialistat ju tregojnë se qysh lyhen dhe vishen me tapeta muret. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it)

  Mëso ma shumë

 • Bazat për hotel, gastronomi dhe turizëm

  Këtu ju mundeni me ndjekë një kurs, nëse doni me punue në gastronomi, hotel ose turizëm.

  Mëso ma shumë

 • Kshillim në afërsi të vendbanimit

  Ju po mendoni m´u kthye në atdheun tuej? Këtu ju mundeni me gjetë një Qendër për Kshillim në lidhje me kthimin tuej në atdhe.

  Mëso ma shumë

 • Kshillim për mundsitë profesionale

  Ju jeni tu mendue për mu kthye në atdheun tuej? Ne ju kshillojmë në kët drejtim. Ju doni me marrë informata në lidhje me mundsitë për punë dhe për kualifikimet e matejshme të përshtatshme.

  Mëso ma shumë

 • Turizmi

  Këtu ju msoni njohuritë themelore për turizmin. Kështu mundeni mu përgatit për një punsim në këtë fushë.

  Mëso ma shumë

 • Me punue me shkollim të naltë

  Ju jeni i/e diplomuar dhe dëshironi të punoni në Gjermani? Mundësitë tuaja varen nga fusha ku keni kryer studimet. Ju duhet të bëni njohjen e diplomës.

  Mëso ma shumë

 • Kurs kompjuteri

  Këtu ju përfitoni njohuri praktike në IT. Ju keni me njoftë programet ma të randsishme dhe msoni me kërkue diçka në internet. Kjo ju ndihmon jo vetëm profesionalisht, por edhe personalisht.

  Mëso ma shumë

 • Telefoni informues

  Ju po mendoni m´u kthye në atdheun tuej? Këtu mundeni me marrë informatat e para në lidhje me kthimin.

  Mëso ma shumë

 • Hapja e një biznesi

  Ju doni të hapni një firmë tuajën në Gjermani? Nisja për hapjen e një ndërmarrje të tillë duhet të jetë i planifikuar mirë.

  Mëso ma shumë

 • Kurs bazë për metale

  Këtu ju msoni ndërtimin e konstruksioneve metalike. Specialistat ju tregojnë se qysh munden mu përpunue metalet. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso ma shumë

 • Mekanik për biciklla

  Këtu mundeni me msue bazat e mekanikës së bicikllave. Ju punoni shumë praktikisht, msoni terminologjinë dhe zgjeroni njohuritë tueja në matematikë.

  Mëso ma shumë

 • Studimet

  Vazhdimi i studimeve në një shkollë të lartë gjermane është me siguri një zgjedhje e mirë. Por për këtë, ju duhet të përmbushni disa kritere. Këtu ju mund të gjeni informacione të ndryshme.

  Mëso ma shumë

 • Hyrje: Instalimet elektrike

  Këtu mund të mësoni bazat e instalimeve elektrike si p.sh.: përdorimin e veglave të punës ose ndërtimin e qarqeve elektrike. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi: Nordrhein-Westfalen-it).

  Mëso ma shumë

 • Hyrje: konstruksionet metalike

  Këtu ju mësoni bazat e ndërtimit të konstruksioneve metalike, p.sh.: si të punoni me veglat dhe makineritë e ndryshme. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi i Nordrhein-Westfalen-it).

  Mëso ma shumë

 • Teknika e punimeve sanitare, të nxemjes dhe të klimatizimeve

  Këtu mundeni m´e mësue teknikën e punimeve sanitare, të nxemjes dhe të klimatizimeve. Për shembull instalimin e sistemeve dhe mirëmbajtjen e tyne. Kursi mbahet në Duisburg (landi: Nordrajn-Vestfalen).

  Mëso ma shumë

 • Hyrje: Bojatisja dhe llakosja

  Këtu ju mësoni bazat e bojatisjes dhe llakosjes, p.sh.: teknikat e bojatisjes. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi i Nordrhein-Westfalen-it).

  Mëso ma shumë

 • Perspektiva përmes themelimit të një biznesi

  Ju keni një ide për m´e hap një biznes? Ju dëshironi me u ba i pamvarun në vendin prej nga vini? Ju keni nevojë për përkrahje në fillim? „StartHope@Home“ ofron kurse dhe këshillim.

  Mëso ma shumë