Skip to main content
Menyja

Mundësitë në Shqipëri

Ju jeni duke u menduar të ktheheni në atdheun tuaj, në Shqipëri? Ju jeni kthyer tashmë dhe dëshironi të ndërtoni të ardhmen tuaj? Ose jetoni në Shqipëri dhe jeni duke kërkuar mundësi të reja profesionale? Në këtë faqe do të gjeni udhëzime të shumta lidhur me punësimin, shkollimin profesional, hapjen e një biznesi privat dhe shumë më tepër. “Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Aftësim dhe Karrierë” (Das Deutsche Informationszentrum für Migration, Ausbildung und Karriere, DIMAK) është partneri juaj numër një dhe ju ndërmjetëson me kënaqësi ofertat që janë të përshtatshme për situatën tuaj individuale. Ekzistojnë filiale në Tiranë dhe Shkodër. Ju mund të shkoni atje personalisht, por edhe të kërkoni një këshillim në telefon ose me e-mail.

Bild

Para kthimit

Në Gjermani ka shumë oferta, të cilat ju parapërgatisin për një kthim të suksesshëm.

Këshillimi për kthim në Gjermani

More Information >

Trajnime të shkurtra në Gjermani

More Information >

Përkrahja financiare

More Information >

Oferta shtesë për gratë

More Information >
Shkarko më shumë

Më e rëndësishmja pas kthimit

Banimi, shëndeti, përkrahja për familjet – këtu do të gjeni oferta për një fillim të mbarë.

Më e rëndësishmja pas kthimit

More Information >

Familja dhe fëmijët

More Information >

Shëndeti

More Information >
Shkarko më shumë

Puna dhe Hapja e një biznesi privat

Këtu mund të mësoni se çfarë lloj përkrahjeje është e mundur gjatë kërkimit të një punësimi ose të një praktike. Ju dëshironi të hapni një firmë private dhe keni nevojë për përkrahje gjatë përgatitjes dhe financimit? Këtu mund të shikoni më shumë lidhur me mundësitë që keni.

Hapja e një biznesi privat

More Information >
Shkarko më shumë

Shkollimi profesional, kualifikimi dhe studimet

Këtu mund të gjeni informacione, nëse jeni të interesuar për një shkollim profesional ose për të vazhduar studimet e larta.

Shkollimi profesional

More Information >

Trajnime dhe kualifikime

More Information >

Oferta shtesë për gratë

More Information >
Shkarko më shumë

Shëndeti psikosocial dhe përkrahja raste emergjente

Këtu përftoni një ide të përgjithshme lidhur me ofertat e ndryshme për ndihmë në rast se keni probleme shpirtërore. Ekziston mundësia për këshillim edhe lidhur me çështje juridike.

Shëndeti psikosocial

More Information >

Përkrahja në raste emergjente

More Information >

Oferta shtesë për gratë

More Information >
Shkarko më shumë

Ju keni nevojë për përkrahje para ose pas kthimit tuaj në Shqipëri? Këtu gjeni mundësi për këshillim.

Në Qendrën për Këshillim