Skip to main content
Menyja

Due to Covid-19 there are limitations to our services. You can find more information under opening hours in the contact box.

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Arsim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Aftësim dhe Karrierë (DIMAK) në Tiranë është e hapur për këdo. Këtu ju mund të informoheni dhe të këshilloheni për temat e mëposhtme:

 • mundësitë për punë dhe shkollim profesional në Shqipëri,
 • trajnimet për aplikim,
 • panairet për punësim dhe karrierë në Shqipëri,
 • përkrahjen që përfitoni, nëse jeni kthyer në Shqipëri,
 • informacionet lidhur me autoritetet dhe ndihmën që jep shteti për qytetarët shqiptarë,
 • mundësitë për punë dhe shkollim profesional në Gjermani.

Ju mund ta vizitoni me kënaqësi personalisht Qendrën në Tiranë. Punonjësit tanë janë në dispozicionin tuaj dhe ju këshillojnë për pyetjet që keni në telefon ose me E-mail. Këshillimi për ju është falas.

Tek DIMAK-u mund të vini më së miri me autobusin urban L2. Kjo linjë ndalon në qendrën e qytetit dhe në stacionet Zogu i Zi dhe sheshi Nënë Tereza. Zbrisni ju lutem në stacionin Bulevardi “Bajram Curri“.

Kontakti

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Arsim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)
DRFPP 4 – Drejtoria Rajonale e Formimit Profesional Publik Nr. 4
1001 Tirana

Nga e hëna – të premten: prej orës 9:00– në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Zyra Rajonale,
Drejtoria Rajonale e Punësimit (NEAS)
Bulevardi Zogu I, Nr.7,
4001 Shkodër

 

E mërkurë - E enjte: prej orës 9:00 – në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Tek DIMAK-u mund të vini më së miri me autobusin urban L2. Kjo linjë ndalon në qendrën e qytetit dhe në stacionet Zogu i Zi dhe sheshi Nënë Tereza. Zbrisni ju lutem në stacionin Bulevardi “Bajram Curri“.

Kontakti

Gjuhët:

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Arsim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)
DRFPP 4 – Drejtoria Rajonale e Formimit Profesional Publik Nr. 4
1001 Tirana

Nga e hëna – të premten: prej orës 9:00– në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Zyra Rajonale,
Drejtoria Rajonale e Punësimit (NEAS)
Bulevardi Zogu I, Nr.7,
4001 Shkodër

 

E mërkurë - E enjte: prej orës 9:00 – në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Florenc Qosja

Drejtori i Qendrës së Këshillimit

Qysh prej qershorit të vitit 2016 unë drejtoj Qendrën e Këshillimit DIMAK me një ekip të përbërë nga këshilltare dhe këshilltarë të angazhuar. Si drejtues unë mbaj kontakt me rrjetin tonë të aktorëve privatë dhe publikë.

Unë i njoh të dyja botët, kulturat, gjuhët – si në Shqipëri, ashtu edhe në hapësirën gjermanofolëse. Sepse unë kam studiuar gjermanistikë në Shqipëri dhe në universitetet e Krems-it (Austri) dhe të St. Gallen-it (Zwicër). Më pas kam punuar për 15 vjet si zëvendësdrejtor në Agjencinë Austriake për Bashkëpunim dhe Zhvillim (Auslandsbüro der Österreichischen Entwicklungszusammenarbeit) në Tiranë. Sot unë drejtoj DIMAK-un në Shqipëri dhe dëshiroj të përkrah synimet që ka ai me përvojat e fituara dhe me të gjithë ekipin tim.

Anisa Xhafa

Këshilltare

Unë këshilloj me dëshirë lidhur me ofertat për punë dhe me arsimimin profesional në Shqipëri. Përveç kësaj unë mund t’ju informoj për perspektivat profesionale ose për një mundësi studimi në Gjermani. Ekipi i DIMAK-ut ju parapërgatit me trajnime të ndryshme për aplikimet që do të bëni. Ne ju tregojmë se çfarë paraqitjeje duhet të ketë një CV, një letër për aplikim, si duhet të zhvillohet një bisedë për aplikim, jo vetëm në Shqipëri, por edhe në Gjermani.

Në përgjithësi unë mund t’ju tregoj me hollësi për mundësitë e punësimit dhe të arsimimit në të dyja vendet dhe në Europë. Sepse unë bashkëpunoj me organizata kombëtare dhe ndërkombëtare.

Dorisa Lala

Këshilltare, personi i kontaktit për gratë dhe personat në nevojë

Unë ju këshilloj juve lidhur me ofertat për punë, me arsimimin profesional dhe atë universitar në Shqipëri dhe në Gjermani. Përveç kësaj unë jam në dijeni të rrugëve për migracionin legal në Gjermani. Unë ju informoj me kënaqësi lidhur me ofertat që vijnë nga institucionet shqiptare për t’ju mundësuar një fillim të ri në vendin tonë, për shembull lidhur me hapjen e një biznesi. Gjithashtu unë këshilloj veçanërisht gratë dhe personat në nevojë.

Unë ju ndihmoj me kënaqësi më tej – nëse është fjala për kualifikime lidhur me CV-në tuaj, për hartimin e një letre për aplikim ose për t’u përgatitur për një bisedë prezantuese. Sepse ai që gjen profesionin gjen njëkohësisht jetën. Për këtë arsye unë jam e angazhuar si këshilltare qysh prej janarit të vitit 2017 pranë DIMAK-ut – për të ardhmen tuaj!

Earli Shima

Këshilltar

Unë jam këshilltar për temën që përfshin migracionin legal në Gjermani. Përveç kësaj unë ju informoj edhe për shanset që ju ofron tregu i punës në Shqipëri. Unë ju ndihmoj me dëshirë më tej me ide dhe informacione - lidhur me arsimimin profesional, atë universitar, panairet e punësimeve, trajnimet dhe workshop-et.

Përveç kësaj unë punoj edhe si këshilltar për komunikimin pranë DIMAK-ut. Unë përkujdesem njëkohësisht edhe për faqen tonë në facebook dhe për chat-in e drejtpërdrejtë. Ekipin tonë mund ta kontaktoni gjithmonë me lehtësi.

Jeta Xhabija

Këshilltare

Përveç zyrës së DIMAK në Tiranë, është ngritur edhe një zyrë rajonale në Shkodër. Në të gjendem unë, për t’ju këshilluar mbi riintegrimin dhe kushtet mbi migrimin e rregullt.

Puna ime përqëndrohet veçanërisht në menaxhimin transnacional të rasteve të individëve/familjeve që kthehen nga Gjermania në Shqipëri. Përmes eksperiencës time me organizata civile kombëtare dhe ndërkombëtare si dhe institucionet publike, unë kam mundësinë t’ju këshilloj mbi mundësitë tuaja individuale të riintegrimit.

Ju mirëpres të bisedojmë së bashku mbi aftësitë dhe dëshirat tuaja në mënyrë që të gjejmë bashkarisht mundësinë më të mirë për mbështetje dhe riintegrim.

A.L.

Këshilltare

Ju jeni kthyer nga Gjermania në Shqipëri dhe dëshironi të stabilizoheni në Shqipëri? Unë mund t’ju tregoj se çfarë mundësish ju ofrojnë punëdhënësit lokalë dhe organizatat lokale. Unë mund të gjej një ofertë të përshtatshme për ju, nëse ju keni interes të bëni një trajnim në Shqipëri. Unë ju vë në dispozicion informacione të rëndësishme dhe së bashku ne mund të gjejmë një zgjidhje.

Mundësi të tjera

 • Kurs bazë për teknikën e ujitjes

  Këtu do të mësoni bazat lidhur me teknikën e ujitjes. Specialistët ju japin këshilla të rëndësishme. Ju do të mësoni të përdorni ujin në kopshtari dhe në bujqësi.

  Mëso më shumë

 • Haqpja e një biznesi për gratë

  Këtu ju mund të përfitoni njohuritë bazë për hapjen e një biznesi në vendin prej nga vini. Kursi është për gratë. Ai është i thjeshtë dhe i përshtatshëm edhe për analfabetet.

  Mëso më shumë

 • Ndërtimi i furnelës me energji diellore

  Të gatuash me energjinë që jep dielli: këtu ju mund të mësoni si të ndërtoni vetë një furnelë me energji diellore. Kursi zhvillohet në Bad Hersfeld (Hesen-i Verior).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë per bukëpjekës

  Bazat e bukëpjekjes: Specialistët ju tregojnë si të piqni bukë, simite dhe ëmbëlsirë. Ju mësoni diçka edhe lidhur me shitjen. Kursi zhvillohet në Bebra (Hesen-i Verilindor).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për pun. san., ngrohje dhe kondicionerë

  Këtu ju mësoni bazat e punimeve sanitare, ngrohjes dhe kondicionerëve: specialistët ju tregojnë si të saldoni tubacionet. Kursi ofrohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për turizëm

  Këtu ju mësoni bazat në fushën e turizmit. Specialistët ju japin këshilla të rëndësishme për programe të suksesshme udhëtimi. Kurset zhvillohen në Hesen-in Verior dhe Lindor.

  Mëso më shumë

 • Anglishtja: si gjuhë e dytë dhe e huaj

  Këtu ju mund të përmirësoni anglishten tuaj. Kjo ju hap perspektiva të reja. Një anglishte solide është veçanërisht e rëndësishme në fushën e turizmit dhe gastronomisë.

  Mëso më shumë

 • Trajnim aplikimi për shanse të reja

  Këtu ju mësoni si të shkruani ashtu siç duhet një CV. Kësisoj ju i rrisni shanset për të gjetur një vend pune të përshtatshëm.

  Mëso më shumë

 • Trajnim në shitje

  Hier üben Sie, wie man erfolgreich Produkte verkauft. Profis geben Ihnen wichtige Tipps. Kurse finden in Nord- und Osthessen statt.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për hapjen e një biznesi

  Ju dëshironi të hapni një biznes? „Innovation Hub Tirana“ ju ndihmon të bëni hapat e parë dhe ju këshillon në fusha të ndryshme. Për këtë ofrohen dhe seminare.

  Mëso më shumë

 • Shërbimi Kombëtar i punësimit në Shqipëri

  Ju kërkoni një punësim në Shqipëri? Në faqen e internetit të Shërbimit Kombëtar të Punësimit në Shqipëri ju mund të gjeni informacione dhe oferta të ndryshme.

  Mëso më shumë

 • Lista e vendeve ku ofrohet shkollim profesional

  Ju kërkoni një shkollim profesional në Shqipëri? Në këto faqe interneti ju do të gjeni lista me shkollat publike dhe qendrat arsimore.

  Mëso më shumë

 • Bashkimi i familjeve

  Ju jeni ndarë nga familja juaj? Ju dëshironi të gjeni anëtarët e familjes? Ju dëshironi ta bashkoni përsëri familjen? Kryqi i Kuq Shqiptar ju ndihmon.

  Mëso më shumë

 • Këshillim në afërsi të vendbanimit

  Ju jeni duke u menduar që të ktheheni në atdheun tuaj? Këtu ju mund të kërkoni një nga Qendrat për Këshillim lidhur me kthimin në atdhe.

  Mëso më shumë

 • Punësime në të gjitha fushat

  Ju kërkoni një punësim në Shqipëri? Këtu mund të gjeni një listë me faqet e internetit. Në këto faqe ka oferta të ndryshme për punësim.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për teknik ndërtimi

  Këtu ju mund të mësoni si ndërtohen ose riparohen shtëpitë. Specialistët ju japin mësim. Ju merrni shumë këshilla praktike. Kursi zhvillohet në Bebra (Hesen-i Verilindor).

  Mëso më shumë

 • Ndihmë e veçantë për gratë

  Ju jeni grua dhe kërkoni përkrahje? Rrjeti ju ndihmon në këtë drejtim. Ekzistojnë oferta të ndryshme si dhe një numër telefoni për raste urgjente.

  Mëso më shumë

 • Shkollimi profesional

  Shkollimi dual në Gjermani do të thotë: të mësosh dhe njëkohësisht të punosh në ndërmarrje. Ju ndiqni një shkollë profesionale dhe fitoni edhe para. Shanset për të ardhmen janë të mira.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për fëmijë

  Ju kërkoni përkrahje për fëmijët tuaj? Juve ju nevojiten artikuj shkollorë dhe veshmbathje? Ju keni shumë pak para. Këtu ju jepet ndihmë.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë: parukeri dhe kozmetikë

  Këtu ju mësoni bazat e parukerisë dhe kozmetikës. Specialistët ju tregojnë teknikat për tharjen dhe ngjyrosjen. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për viktimat nga torturat

  Ju keni rënë viktimë e torturave? Jeni i traumatizuar? ARCT-ja ju ndihmon juve që të ndjeheni më mirë brenda një kohe të shkurtër. Këtu ofrohet dhe këshillim ligjor.

  Mëso më shumë

 • Të punosh pa një shkollim profesional

  Pa pasur një profesion të mësuar është e vështirë të gjesh punë në Gjermani. Por kjo gjë është megjithatë e mundur. Me një kontratë të rregullt për një vend pune, ju mund të bëni kërkesën për të marrë vizën.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë në ndërtimtari

  Këtu ju mësoni bazat e ndërtimtarisë. Specialistët ju tregojnë për shembull si murosësh apo të suvatosh. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë në sektorin e shërbimeve

  Këtu mësoni se cilat drejtime në sektorin e shërbimeve ju ofrojnë shanse të mira pune. Specialistët ju japin këshilla të rëndësishme. Kurset zhvillohen në Hesen-in Verior dhe Lindor.

  Mëso më shumë

 • Oferta të ndryshme për ndihmë

  Ju keni nevojë për ndihmë? Caritas-i Shqiptar është aktiv në fusha të ndryshme. Nëse keni nevojë për ndihmë, ju mund të telefononi këtu. Caritas-i punon në të gjithë vendin.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për energji fotovoltaike

  Energji nga dielli. Energji fotovoltaike. Energji solare. Si funksionon kjo gjë? Ky kurs u jep përgjigje pyetjeve rreth kësaj teme. Ai ofrohet në vende të ndryshme në Hesen-in Verior dhe Lindor.

  Mëso më shumë

 • Kurse dhe kualifikime

  Ju do të ktheheni në Shqipëri? Ju dëshironi të bëni një kualifikim? Këtu ofrohen kurse të ndryshme, që janë interesante për të gjitha shqiptaret dhe për të gjithë shqiptarët.

  Mëso më shumë

 • Punësime në të gjithë botën

  Ju kërkoni një punësim? Ju dëshironi të punoni në Shqipëri ose jashtë Shqipërisë? „Erca“ ju ndihmon të punësoheni.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për të kërkuar punë

  Këtu ju mësoni si të kërkoni punë në tregun ndërkombëtar të punës. Ju merrni informacione rreth faqeve të internetit për kërkimin e punës. Specialistët ju ndihmojnë.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për viktimat e dhunës

  Ju keni rënë viktimë e ushtrimit të dhunës? Ju nuk ndjeheni më i sigurtë në shtëpi? Ekziston një numër telefoni për raste emergjente, përmes të cilit ju ofrohet ndihmë. Gjithashtu ndihmë ju ofron dhe rrjeti.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për fëmijët nga mosha 5 deri në 14 vjeç

  Fëmija juaj ka nevojë për përkrahje, për shembull në shkollë? Ai është në moshën nga 5 deri në 14 vjeç? Rrjeti ju ndihmon juve. Përkrahje e veçantë ofrohet për fëmijët nga familjet e komunitetit rom dhe egjiptian.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për gratë në nevojë.

  Ju kërkoni ndihmë, sepse ju kërcënojnë? Ju përjetoni dhunë apo ju shfrytëzojnë për punë? Gratë në nevojë përfitojnë ndihmë tek „SOLWODI Hilfe“. Këshillimi është falas dhe individual.

  Mëso më shumë

 • Të punosh me një shkollim profesional të përfunduar

  Informacione për punëtorë të specializuar, që dëshirojnë të punojnë në Gjermani. Ju duhet të bëni njohjen e shkollimit tuaj profesional dhe eventualisht të kualifikoheni më tej.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për punë me dru

  Këtu ju mësoni bazat e përpunimit të drurit. Profesionistët ju tregojnë për shembull si ndërtohen dollapët. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë: bojatisje dhe llakosje

  Këtu ju mësoni bazat e bojatisjes dhe llakosjes. Specialistët ju tregojnë si lyhen dhe vishen me letër muret. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Gatimi me energji diellore

  Të gatuash me energji diellore. Të përgatisësh ushqimin me energji të rinovueshme. Si bëhet kjo gjë? Kursi të jep një përgjigje për këtë. Ai zhvillohet në Bad Hersfeld (Hesen-i Verior).

  Mëso më shumë

 • Bazat për hotel, gastronomi dhe turizëm

  Këtu ju mund të ndiqni një kurs, nëse dëshironi të punoni në gastronomi, hotel ose turizëm.

  Mëso më shumë

 • Përmirësimi i perspektivës profesionale

  Në këtë kurs ju mund të përgatiteni për tregun e punës. Këtu ju mund të zgjeroni njohuritë tuaja profesionale dhe të përmirësoni aftësitë personale.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për të varurit nga droga dhe personat e tjerë.

  Ju keni probleme me drogën dhe alkoolin? Ju jeni i/e prekur nga virusi HIV ose keni sidë? Ju dëshironi një këshillim lidhur me shëndetin dhe parandalimin e shtatzanisë? Ju keni nevojë për ndihmë? APRAD-i ju ndihmon.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për instalimet elektrike

  Këtu ju mund të mësoni njohuritë themelore për instalimet elektrike nëpër shtëpi dhe banesa. Kursi zhvillohet në Bad Hersfeld (Hesen-i Verior).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për parukiere/parukier

  Këtu ju do të mësoni bazat e parukerisë. Specialistët ju tregojnë si të prisni, të ngjyrosni dhe të modeloni flokët. Kursi zhvillohet në Bad Hersfeld (Hesen-i Verilindor).

  Mëso më shumë

 • Këshillim për mundësitë profesionale

  Ju jeni duke menduar që të ktheheni në atdheun tuaj? Ne ju këshillojmë në këtë drejtim. Ju do të merrni informacione lidhur me mundësitë për punë dhe për kualifikimet e mëtejshme të përshtatshme.

  Mëso më shumë

 • Saldimi: kurs me certifikatë

  Këtu ju mësoni si të punoni me metalin. Në përfundim të kursit për saldimin në Bad Hersfeld (Hesen-i Verior) ju mund të jepni një provim dhe të pajiseni me certifikatë.

  Mëso më shumë

 • Kurs kompjuteri

  Këtu ju përfitoni njohuri praktike në IT. Ju njihni programet më të rëndësishme dhe mësoni të kërkoni diçka në internet. Kjo ju ndihmon jo vetëm profesionalisht, por edhe personalisht.

  Mëso më shumë

 • Të punosh me diplomë

  Informacione për të diplomuara dhe të diplomuar lidhur me mundësitë që kanë për të punuar në Gjermani.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për mekanik makinash

  Ju interesoheni për makinat dhe teknikën? Këtu mund të fitoni njohuritë themelore për teknikën e makinave. Ju mund të riparoni vetë një makinë.

  Mëso më shumë

 • Turizmi

  Këtu ju mësoni njohuritë themelore për turizmin. Kësisoj jeni i përgatitur për një punësim në këtë fushë.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për hapjen e një biznesi

  Ju keni një ide për biznes? Ju dëshironi të punoni në mënyrë të pavarur privatisht? Ju keni dëshirë të punoni në financë-kontabilitet? Këtu mund të merrni njohuritë bazë.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për metale

  Këtu ju mësoni ndërtimin e konstruksioneve metalike. Specialistët ju tregojnë si mund të përpunohen metalet. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për filtrimin e ujit të pijshëm

  Këtu ju do të mësoni bazat për vënien në përdorim të filtruesve të ujit të pijshëm në shtëpi. Specialistët ju japin këshilla të rëndësishme për pastërtinë e ujit.

  Mëso më shumë

 • Mekanik biçikletash

  Këtu mund të mësoni bazat e mekanikës së biçikletave. Ju punoni shumë në praktikë, mësoni terminologjinë dhe zgjeroni njohuritë tuaja në matematikë.

  Mëso më shumë

 • Studimet

  Jepini vetes shanse të mira për karrierë përmes studimeve në një shkollë të lartë gjermane.

  Mëso më shumë

 • Shkollim profesional si rrobaqepëse

  Ju dëshironi të bëheni rrobaqepëse?
  Gratë dhe vajzat mund të bëjnë tek Kryqi i Kuq Shqiptar një shkollim profesional ose një praktikë profesionale.

  Mëso më shumë

 • Drejt punës si i pavarur privatisht

  Ju dëshironi të hapni një firmë tuajën? Këtu ju mund të bisedoni për anët pozitive dhe negative të këtij aktiviteti. Përveç kësaj ju mësoni bazat e kalkulimit të ekonomisë së ndërmarrjes.

  Mëso më shumë

 • Informacion në telefon

  Ju jeni duke u menduar të ktheheni në atdheun tuaj? Këtu mund të merrni informacionet e para lidhur me kthimin.

  Mëso më shumë

 • Hapja e një biznesi

  Ata që punojnë në mënyrë të pavarur privatisht, kanë shumë shanse në Gjermani – por fillimi duhet të jetë i planifikuar mirë.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë në gastronomi

  Këtu ju mësoni bazat në fushën e gastronomisë. Specialistët ju japin këshilla të rëndësishme për të punuar me sukses në restorant. Kurset zhvillohen në Bad Hersfeld dhe Bebra.

  Mëso më shumë

 • Kurse bazë në tekstil, punë me dorë dhe matematikë

  Kualifikim i mëtejshëm për gra. Ju mësoni njohuritë bazë praktike në fushën e rrobaqepësisë, qëndistarisë, punës me dorë dhe matematikës. Kurset zhvillohen në Kusel, në landin e Rajnland Pfalcit (Rheinland-Pfalz).

  Mëso më shumë

 • Kurse të ndryshme profesionale

  Kualifikim i mëtejshëm në shumë fusha. Për shembull për rrobaqepësi, kompjuter, kuzhiniere/kuzhinier, make-up, infermiere/infermier kontabilitet, anglisht, gjermanisht për turizmin. Kurset zhvillohen në Manhajm (Mannheim).

  Mëso më shumë

 • Kurse të ndryshme me praktikë

  Kualifikime të mëtejshme nga kurset teorike dhe praktikat. Për shembull në magazinë, logjistikë, si mekanik makinash, në rrobaqepësi ose për infermieri dhe higjenë. Në Mepen (Meppen) në landin e Nidersaksenit (Niedersachsen).

  Mëso më shumë

 • Trajnime në gastronomi dhe hoteleri

  Ju dëshironi të punoni në gastronomi ose në hoteleri? Për ta bërë këtë gjë duhet të mësoni diçka më shuë? Në „Hospitality and Tourism Acadamy“ në Tiranë ofrohen kurse të ndryshme në këtë fushë.

  Mëso më shumë

 • Shkollimet profesionale duale dhe trajnimet

  Ju kërkoni një shkollim dual në Shqipëri? Qendra e Kamzës ofron shkollime profesionale në fusha të ndryshme. Për këto fusha kadhe trajnime të shkurtra.

  Mëso më shumë

 • Trajnime në gastronomi

  Ju kërkoni një shkollim profesional ose një kurs në gastronomi? Në Institutin Kulinar Neranxi në Tiranë ju mund të kryeni kurse she shkollime profesionale në fusha të ndryshme.

  Mëso më shumë

 • Shkollimi profesional në Tiranë

  Ju kërkoni një shkollim profesional në Tiranë? Shkolla „Don Bosko “ ju ofron kurse të ndryshme.

  Mëso më shumë

 • Kualifikime në të gjitha fushat

  Ju dëshironi të bëni një kualifikim? Njoftime ju ofron kurse të ndryshme në të gjitha fushat.

  Mëso më shumë

 • Kurs online për punë sociale

  Platforma e mësimit „Kiron“ ofron kurse në nivelin e shkollave të larta. Ajo ndërmjetëson një spektër të gjerë njohurish teorike dhe shkencore lidhur me punën sociale.

  Mëso më shumë

 • Hyrje: bojatisja dhe llakosja

  Këtu mund të mësoni bazat e bojatisjes/llakosjes: përdorimin e ngjyrave, dekorimin me ornamente ose teknikën e bojatisjes. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi: Nordrhein-Westfalen).

  Mëso më shumë

 • Kurs online për shkencat kompjuterike

  Platforma e mësimit „Kiron“ ofron kurse në nivelin e shkollave të larta. Në lëndën shkenca kompjuterike bëhet fjalë për mjete matematikore, algoritme, programime, për softuer dhe harduer.

  Mëso më shumë

 • Teknika e punimeve higjeno-sanitare, ngrohjes dhe ajrit të kondicionuar

  Këtu mund të mësoni teknikën e punimeve higjeno-sanitare, të ngrohjes dhe ajrit të kondicionuar. Për shembull instalimin e impjanteve dhe mirëmbajtjen e tyre. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi: Nordrhein-Westfalen).

  Mëso më shumë

 • Perspektiva përmes hapjes së një biznesi

  Ju keni një ide për të hapur një biznes? Ju dëshironi të bëheni i pavarur në vendin prej nga vini me një ide për hapjen e një biznesi? Ju keni nevojë për ndihmë në fillim? „StartHope@Home“ ofron kurse dhe këshillim.

  Mëso më shumë

 • Hyrje: konstruksionet metalike

  Këtu ju mund të fitoni njohuri për konstruksionet metalike. Për shembull njohuri për materialet, si të përdorni veglat dhe makineritë. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi: Nordrhein-Westfalen).

  Mëso më shumë

 • Kurse online në biznes dhe ekonomik

  Platforma e mësimit „Kiron“ ofron module në nivelin e shkollave të larta: bazat teorike të sistemeve ekonomike dhe të ekonomisë së ndërmarrjes.

  Mëso më shumë

 • Hyrje: Elektroteknikë

  Këtu mund të mësoni bazat e elektroteknikës: përdorimin e veglave të punës, matematikën e rëndësishme ose ndërtimin e qarqeve elektrike. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi: Nordrhein-Westfalen).

  Mëso më shumë

 • Ndihmë financiare për kthimin

  Ndoshta shpenzimet e kthimit tuaj në atdhe mund të merren përsipër.

  Mëso më shumë

Të gjesh mundësi Kërko këshillim Messenger