Skip to main content
Menyja

Për shkak të situatës aktuale prej COVID-19, ka një limitim në shërbimet tona.

Informacione të mëtejshme mund t’i gjeni tek oraret tona të shërbimit ku gjenden edhe kontaktet.

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Arsim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Aftësim dhe Karrierë (DIMAK) në Tiranë është e hapur për këdo. Këtu ju mund të informoheni dhe të këshilloheni për temat e mëposhtme:

 • mundësitë për punë dhe shkollim profesional në Shqipëri,
 • trajnimet për aplikim,
 • panairet për punësim dhe karrierë në Shqipëri,
 • përkrahjen që përfitoni, nëse jeni kthyer në Shqipëri,
 • informacionet lidhur me autoritetet dhe ndihmën që jep shteti për qytetarët shqiptarë,
 • mundësitë për punë dhe shkollim profesional në Gjermani.

Ju mund ta vizitoni me kënaqësi personalisht Qendrën në Tiranë. Punonjësit tanë janë në dispozicionin tuaj dhe ju këshillojnë për pyetjet që keni në telefon ose me E-mail. Këshillimi për ju është falas.

Tek DIMAK-u mund të vini më së miri me autobusin urban L2. Kjo linjë ndalon në qendrën e qytetit dhe në stacionet Zogu i Zi dhe sheshi Nënë Tereza. Zbrisni ju lutem në stacionin Bulevardi “Bajram Curri“.

Kontakti

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Arsim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)
DRFPP 4 – Drejtoria Rajonale e Formimit Profesional Publik Nr. 4
1001 Tirana

Nga e hëna – të premten: prej orës 9:00– në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Zyra Rajonale,
Drejtoria Rajonale e Punësimit (NEAS)
Bulevardi Zogu I, Nr.7,
4001 Shkodër

 

E mërkurë - E enjte: prej orës 9:00 – në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Tek DIMAK-u mund të vini më së miri me autobusin urban L2. Kjo linjë ndalon në qendrën e qytetit dhe në stacionet Zogu i Zi dhe sheshi Nënë Tereza. Zbrisni ju lutem në stacionin Bulevardi “Bajram Curri“.

Kontakti

Gjuhët:

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Arsim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)
DRFPP 4 – Drejtoria Rajonale e Formimit Profesional Publik Nr. 4
1001 Tirana

Nga e hëna – të premten: prej orës 9:00– në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Zyra Rajonale,
Drejtoria Rajonale e Punësimit (NEAS)
Bulevardi Zogu I, Nr.7,
4001 Shkodër

 

E mërkurë - E enjte: prej orës 9:00 – në orën 15:00
Informacione të përditësuara në lidhje me oraret tona mund t‘i gjeni në faqen tonë në Facebook.

Për shkak të ngjarjeve të fundit dhe referuar masave të qeverisë kundrejt COVID-19, qendra jonë do qëndrojë e mbyllur për ditët në vazhdim. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email ose na telefononi.

Dr. Gligor Stojkov

Menaxher i qendrës së këshillimit DIMAK

Mirësevini në DIMAK Albania, Qendrës së Informacionit për Migrim dhe Riintegrim! Ne jemi këtu që t’ju mbështesim në realizimin e planeve Tuaja në Shqipëri. Ekipi ynë ju këshillon me kënaqësi në Shqip, Gjermanisht ose Anglisht. Të gjithë këshilltarët dhe këshilltaret kanë shumë vite eksperiencë mbi temat e migrimit dhe riintegrimit. 

Unë kam studiuar inxhinieri, biznes dhe lidership në veri të Maqedonisë dhe Gjermani. Eksperienca ime profesionale është në sektorin e rritjes së punësimit dhe zhvillimit ekonomik brenda koorporatave ndërkombëtare. Eksperiencat e mia të mëparshme kanë qënë në shtetet që gjenden në juglindje të Europës dhe në veçanti në zonën e Ballkanit dhe komunikoj rrjedhshëm gjuhët sllave dhe gjithashtu gjermanisht dhe anglisht.

Florenc Qosja

Koordinator i DIMAK

Unë koordinoj qendrën DIMAK së bashku me ekipin e dedikuar të. Gjithashtu, unë mirëmbaj marrëdhëniet me agjensitë partnere publike dhe private. Unë i njoh të dyja botët, kulturat, gjuhët – si në Shqipëri, ashtu edhe në hapësirën gjermanofolëse. Unë kam studiuar gjermanistikë në Shqipëri dhe në universitetet e Krems-it (Austri) dhe të St. Gallen-it (Zvicër). Më pas kam punuar për 15 vjet si zëvendësdrejtor në Agjencinë Austriake për Bashkëpunim dhe Zhvillim (Auslandsbüro der Österreichischen Entwicklungszusammenarbeit) në Tiranë. Sot unë dëshiroj të përkrah synimet Tuaja, me përvojat e fituara, së bashku me të gjithë ekipin tim.

Dorisa Lala

Këshilltare

Kërkoni këshillim mbi mënyrat e rregullta të migrimit drej Gjermanisë? Unë ofroj informacion për pyetjet tuaja mbi migrimin e rregullt dhe kriteret që ju duhet të përmbushni, qoftë për punësim, arsimimi, kualifikim profesinal apo edhe jetesën në Gjermani, në mënyrë që të arrini objektivat tuaja.

Unë ju ndihmoj me kënaqësi më tej nëse është fjala për hartimin e CV-së Tuaj, hartimin e një letre për aplikim ose për t’u përgatitur për një intervistë pune. Së bashku mund të gjejmë rrugën më të mirë për të ardhmen tuaj! 


 

Jeta Xhabija

Këshilltare, personi i kontaktit për gratë dhe personat në nevojë

Së bashku mund të zhvillojmë këshillimin pranë zyrave të DIMAK në Tiranë dhe Zyrës Rajonale të DIMAK në qytetin e Shkodrës. Falë eksperiencës së gjatë dhe bashkëpunimit aktual të ngushtë me shoqërinë civile dhe institucionet publike, ju këshilloj mbi mundësitë Tuaja në Shqipëri. Unë jam shumë optimiste që bashkëpunimi e kombinimi i shërbimeve të DIMAK Albania dhe kapaciteteve e aftësive tuaja do të ketë rezultat pozitiv.

Ju mirëpres të bisedojmë së bashku mbi aftësitë dhe dëshirat Tuaja!

Halisa Duka

Këshilltare

Jeni rikthyer në Shqipëri dhe kërkoni mundësi punësimi? Mbi këtë teme ju përgjigjem me kënaqësi! Së bashku mund të arrijmë të zgjedhim trajnime të posaçme ose edhe vende pune. Gjithashtu, ofroj informacion për pyetje mbi migrimin e rregullt dhe kriteret që duhet të përmbushni. Për një fillim të ri, kurrë nuk është vonë! Së bashku mund të gjejmë rrugën më të mire për të ardhmen Tuaj!

A.L.

Këshilltare

Jeni rikthyer nga Gjermania dhe kërkoni të riintegroheni në Shqipëri? Unë ju mirëpres së bashku me familjen tuaj të na vizitoni në DIMAK ose të na kontaktoni nëpërmjet numrit tonë të telefonit, adresës sonë të e-mailit apo duke na shkruar në faqen tonë në Facebook. Unë mund t’ju këshilloj si të gjeni një punë, një trajnim apo formim profesional, por sigurisht mbi shërbimet riintegruese në Shqipëri. Çdo cështje që ka të bëj me riintegrimin tuaj mund ta diskutojmë bashkë e të gjejmë zgjidhjen më të mirë! 

Mundësi të tjera

 • Punësime në të gjitha fushat

  Ju kërkoni një punësim në Shqipëri? Këtu mund të gjeni një listë me faqet e internetit. Në këto faqe ka oferta të ndryshme për punësim.

  Mëso më shumë

 • Oferta të ndryshme për ndihmë

  Ju keni nevojë për ndihmë? Caritas-i Shqiptar është aktiv në fusha të ndryshme. Nëse keni nevojë për ndihmë, ju mund të telefononi këtu. Caritas-i punon në të gjithë vendin.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për fëmijët nga mosha 5 deri në 14 vjeç

  Fëmija juaj ka nevojë për përkrahje, për shembull në shkollë? Ai është në moshën nga 5 deri në 14 vjeç? Rrjeti ju ndihmon juve. Përkrahje e veçantë ofrohet për fëmijët nga familjet e komunitetit rom dhe egjiptian.

  Mëso më shumë

 • Shkollim profesional si rrobaqepëse

  Ju dëshironi të bëheni rrobaqepëse?
  Gratë dhe vajzat mund të bëjnë tek Kryqi i Kuq Shqiptar një shkollim profesional ose një praktikë profesionale.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për viktimat e dhunës

  Ju keni rënë viktimë e ushtrimit të dhunës? Ju nuk ndjeheni më i sigurtë në shtëpi? Ekziston një numër telefoni për raste emergjente, përmes të cilit ju ofrohet ndihmë. Gjithashtu ndihmë ju ofron dhe rrjeti.

  Mëso më shumë

 • Lista e vendeve ku ofrohet shkollim profesional

  Ju kërkoni një shkollim profesional në Shqipëri? Në këto faqe interneti ju do të gjeni lista me shkollat publike dhe qendrat arsimore.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për viktimat nga torturat

  Ju keni rënë viktimë e torturave? Jeni i traumatizuar? ARCT-ja ju ndihmon juve që të ndjeheni më mirë brenda një kohe të shkurtër. Këtu ofrohet dhe këshillim ligjor.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë e veçantë për gratë

  Ju jeni grua dhe kërkoni përkrahje? Rrjeti ju ndihmon në këtë drejtim. Ekzistojnë oferta të ndryshme si dhe një numër telefoni për raste urgjente.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për të varurit nga droga dhe personat e tjerë.

  Ju keni probleme me drogën dhe alkoolin? Ju jeni i/e prekur nga virusi HIV ose keni sidë? Ju dëshironi një këshillim lidhur me shëndetin dhe parandalimin e shtatzanisë? Ju keni nevojë për ndihmë? APRAD-i ju ndihmon.

  Mëso më shumë

 • Trajnimi në hotel

  Njihuni me proceset e punës në një hotel. Për katër javë rresht ju mësoni në teori dhe praktikë. Në këtë mënyrë ju kualifikoheni për detyra të lehta në këtë sektor.

  Mëso më shumë

 • Shërbimi Kombëtar i punësimit në Shqipëri

  Ju kërkoni një punësim në Shqipëri? Në faqen e internetit të Shërbimit Kombëtar të Punësimit në Shqipëri ju mund të gjeni informacione dhe oferta të ndryshme.

  Mëso më shumë

 • Bashkimi i familjeve

  Ju jeni ndarë nga familja juaj? Ju dëshironi të gjeni anëtarët e familjes? Ju dëshironi ta bashkoni përsëri familjen? Kryqi i Kuq Shqiptar ju ndihmon.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për hapjen e një biznesi

  Ju dëshironi të hapni një biznes? „Innovation Hub Tirana“ ju ndihmon të bëni hapat e parë dhe ju këshillon në fusha të ndryshme. Për këtë ofrohen dhe seminare.

  Mëso më shumë

 • Kurse dhe kualifikime

  Ju do të ktheheni në Shqipëri? Ju dëshironi të bëni një kualifikim? Këtu ofrohen kurse të ndryshme, që janë interesante për të gjitha shqiptaret dhe për të gjithë shqiptarët.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për fëmijë

  Ju kërkoni përkrahje për fëmijët tuaj? Juve ju nevojiten artikuj shkollorë dhe veshmbathje? Ju keni shumë pak para. Këtu ju jepet ndihmë.

  Mëso më shumë

 • Shkollimi profesional

  Shkollimi profesional dual në Gjermani do të thotë: të punosh në ndërmarrje ndërkohe dhe të mësosh teorinë. Ju ndiqni një shkollë profesionale, por për ta bërë këtë gjë, ju keni nevojë për një vend pune dhe një vizë të posaçme.

  Mëso më shumë

 • Anglishtja: si gjuhë e dytë dhe e huaj

  Këtu ju mund të përmirësoni anglishten tuaj. Kjo ju hap perspektiva të reja. Një anglishte solide është veçanërisht e rëndësishme në fushën e turizmit dhe gastronomisë.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë në ndërtimtari

  Këtu ju mësoni bazat e ndërtimtarisë. Specialistët ju tregojnë për shembull si murosësh apo të suvatosh. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë: parukeri dhe kozmetikë

  Këtu ju mësoni bazat e parukerisë dhe kozmetikës. Specialistët ju tregojnë teknikat për tharjen dhe ngjyrosjen. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për pun. san., ngrohje dhe kondicionerë

  Këtu ju mësoni bazat e punimeve sanitare, ngrohjes dhe kondicionerëve: specialistët ju tregojnë si të saldoni tubacionet. Kursi ofrohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Të punosh pa një shkollim profesional

  Pa pasur një profesion të mësuar është e vështirë të gjesh punë në Gjermani. Por kjo gjë është megjithatë e mundur. Me një kontratë të rregullt për një vend pune, ju mund të bëni kërkesën për të marrë vizën.

  Mëso më shumë

 • Haqpja e një biznesi për gratë

  Këtu ju mund të përfitoni njohuritë bazë për hapjen e një biznesi në vendin prej nga vini. Kursi është për gratë. Ai është i thjeshtë dhe i përshtatshëm edhe për analfabetet.

  Mëso më shumë

 • Hyrje: gastronomi dhe kuzhinë

  Këtu ju njiheni me bazat e gastronomisë, për shembull me teknikat e ndryshme të gatimit dhe pjekjes. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi i Nordrhein-Westfalen-it).

  Mëso më shumë

 • Këshillim në afërsi të vendbanimit

  Ju jeni duke u menduar që të ktheheni në atdheun tuaj? Këtu ju mund të kërkoni një nga Qendrat për Këshillim lidhur me kthimin në atdhe.

  Mëso më shumë

 • Bazat për hotel, gastronomi dhe turizëm

  Këtu ju mund të ndiqni një kurs, nëse dëshironi të punoni në gastronomi, hotel ose turizëm.

  Mëso më shumë

 • Këshillim për mundësitë profesionale

  Ju jeni duke menduar që të ktheheni në atdheun tuaj? Ne ju këshillojmë në këtë drejtim. Ju do të merrni informacione lidhur me mundësitë për punë dhe për kualifikimet e mëtejshme të përshtatshme.

  Mëso më shumë

 • Parukeria dhe kozmetika

  Këtu ju mësoni bazat e parukerisë dhe kozmetikës. Specialistët ju tregojnë teknikat për prerjen dhe ngjyrosjen. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi i Nordrhein-Westfalen-it).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë: bojatisje dhe llakosje

  Këtu ju mësoni bazat e bojatisjes dhe llakosjes. Specialistët ju tregojnë si lyhen dhe vishen me letër muret. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për punë me dru

  Këtu ju mësoni bazat e përpunimit të drurit. Profesionistët ju tregojnë për shembull si ndërtohen dollapët. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Të punosh pasi ke kryer arsim profesional

  Ju dëshironi të punoni si punëtorë/e të specializuar në Gjermani? Mundësitë tuaja varen prej profesionit që keni. Gjithashtu duhet të dini gjermanisht dhe të bëni njohjen e arsimit tuaj profesional.

  Mëso më shumë

 • Ndihmë për gratë në nevojë.

  Ju kërkoni ndihmë, sepse ju kërcënojnë? Ju përjetoni dhunë apo ju shfrytëzojnë për punë? Gratë në nevojë përfitojnë ndihmë tek „SOLWODI Hilfe“. Këshillimi është falas dhe individual.

  Mëso më shumë

 • Punësime në të gjithë botën

  Ju kërkoni një punësim? Ju dëshironi të punoni në Shqipëri ose jashtë Shqipërisë? „Erca“ ju ndihmon të punësoheni.

  Mëso më shumë

 • Turizmi

  Këtu ju mësoni njohuritë themelore për turizmin. Kësisoj jeni i përgatitur për një punësim në këtë fushë.

  Mëso më shumë

 • Kurs kompjuteri

  Këtu ju përfitoni njohuri praktike në IT. Ju njihni programet më të rëndësishme dhe mësoni të kërkoni diçka në internet. Kjo ju ndihmon jo vetëm profesionalisht, por edhe personalisht.

  Mëso më shumë

 • Të punosh me diplomë

  Ju jeni i/e diplomuar dhe dëshironi të punoni në Gjermani? Mundësitë tuaja varen nga fusha ku keni kryer studimet. Ju duhet të bëni njohjen e diplomës.

  Mëso më shumë

 • Hapja e një biznesi

  Ju doni të hapni një firmë tuajën në Gjermani? Nisja për hapjen e një ndërmarrje të tillë duhet të jetë i planifikuar mirë.

  Mëso më shumë

 • Studimet

  Vazhdimi i studimeve në një shkollë të lartë gjermane është me siguri një zgjedhje e mirë. Por për këtë, ju duhet të përmbushni disa kritere. Këtu ju mund të gjeni informacione të ndryshme.

  Mëso më shumë

 • Informacion në telefon

  Ju jeni duke u menduar të ktheheni në atdheun tuaj? Këtu mund të merrni informacionet e para lidhur me kthimin.

  Mëso më shumë

 • Kurs bazë për metale

  Këtu ju mësoni ndërtimin e konstruksioneve metalike. Specialistët ju tregojnë si mund të përpunohen metalet. Kursi zhvillohet në Osnabrück (landi i Niedersachsen-it).

  Mëso më shumë

 • Mekanik biçikletash

  Këtu mund të mësoni bazat e mekanikës së biçikletave. Ju punoni shumë në praktikë, mësoni terminologjinë dhe zgjeroni njohuritë tuaja në matematikë.

  Mëso më shumë

 • Trajnime në gastronomi dhe hoteleri

  Ju dëshironi të punoni në gastronomi ose në hoteleri? Për ta bërë këtë gjë duhet të mësoni diçka më shuë? Në „Hospitality and Tourism Acadamy“ në Tiranë ofrohen kurse të ndryshme në këtë fushë.

  Mëso më shumë

 • Shkollimet profesionale duale dhe trajnimet

  Ju kërkoni një shkollim dual në Shqipëri? Qendra e Kamzës ofron shkollime profesionale në fusha të ndryshme. Për këto fusha kadhe trajnime të shkurtra.

  Mëso më shumë

 • Trajnime në gastronomi

  Ju kërkoni një shkollim profesional ose një kurs në gastronomi? Në Institutin Kulinar Neranxi në Tiranë ju mund të kryeni kurse she shkollime profesionale në fusha të ndryshme.

  Mëso më shumë

 • Kualifikime në të gjitha fushat

  Ju dëshironi të bëni një kualifikim? Njoftime ju ofron kurse të ndryshme në të gjitha fushat.

  Mëso më shumë

 • Shkollimi profesional në Tiranë

  Ju kërkoni një shkollim profesional në Tiranë? Shkolla „Don Bosko “ ju ofron kurse të ndryshme.

  Mëso më shumë

 • Teknika e punimeve higjeno-sanitare, ngrohjes dhe ajrit të kondicionuar

  Këtu mund të mësoni teknikën e punimeve higjeno-sanitare, të ngrohjes dhe ajrit të kondicionuar. Për shembull instalimin e impjanteve dhe mirëmbajtjen e tyre. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi: Nordrhein-Westfalen).

  Mëso më shumë

 • Hyrje: konstruksionet metalike

  Këtu ju mësoni bazat e ndërtimit të konstruksioneve metalike, p.sh.: si të punoni me veglat dhe makineritë e ndryshme. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi i Nordrhein-Westfalen-it).

  Mëso më shumë

 • Perspektiva përmes hapjes së një biznesi

  Ju keni një ide për të hapur një biznes? Ju dëshironi të bëheni i pavarur në vendin prej nga vini me një ide për hapjen e një biznesi? Ju keni nevojë për ndihmë në fillim? „StartHope@Home“ ofron kurse dhe këshillim.

  Mëso më shumë

 • Hyrje: Bojatisja dhe llakosja

  Këtu ju mësoni bazat e bojatisjes dhe llakosjes, p.sh.: teknikat e bojatisjes. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi i Nordrhein-Westfalen-it).

  Mëso më shumë

 • Hyrje: Instalimet elektrike

  Këtu mund të mësoni bazat e instalimeve elektrike si p.sh.: përdorimin e veglave të punës ose ndërtimin e qarqeve elektrike. Kursi zhvillohet në Duisburg (landi: Nordrhein-Westfalen-it).

  Mëso më shumë

 • Ndihmë financiare për kthimin

  Ndoshta shpenzimet e kthimit tuaj në atdhe mund të merren përsipër.

  Mëso më shumë