Skip to main content
Menyja

Qendra Gjermane e Informacionit për Migrim, Aftësim Profesional dhe Karrierë (DIMAK), Prishtinë

Qendra Gjermane e Informacionit për Migrim, Aftësim Profesional dhe Karrierë (DIMAK), Prishtinë

Gjuhët:

Kontakti

Qendra Gjermane e Informacionit për Migrim, Arsim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)
Arkitekt Karl Gega, Nr. 38
10000 Pristina
Kosovo

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni përmes Facebook Messenger, email (dimak-kosovo@giz.de) ose na telefononi në 038 233002 ext 807 / 802 / 801 / 815.

Qendra është e hapur për klientet duke u bazuar në masat e caktuara nga Qeveria. Për sigurinë e të gjithëve, klientëve ju kërkohet të mbajnë 1 meter distancë.
* Fusha e kërkuar

Maria Kostomay

Drejtuesja e qendrës Maria Kostomay

Maria Kostomay

Drejtuese e DIMAK-ut në Kosovë 

Si drejtuese e DIMAK-ut në Kosovë unë dëshiroj t’u ofroj personave të kthyer një koncept tërësor lidhur me këshillimin. Në qendrën e informacionit ne ofrojmë përkrahje për personat që kërkojnë punë ose që duan të hapin një biznes. Ne ofrojmë këshillime individuale, kualifikime dhe përkrahje psikosociale.

Detyra ime si drejtuese e DIMAK-ut është që të siguroj cilësinë e këshillimit dhe të përmirësoj vazhdimisht shërbimin. Unë kam punuar për shumë vite jashtë në fushat e papunësisë së të rinjve, të emigracionit dhe menaxhimit të projekteve.

Emine Dodiq

Emine Dodiq

Këshilltare

Unë jam psikologe. Kam bërë masterin për psikologji shkollore dhe këshillim dhe ofroj përkrahje psikosociale pranë DIMAK-ut duke bërë dhe këshillimin e parë. Nëse klientët kanë nevojë për një shoqërim më të gjatë terapeutik, atëherë unë i ndërmjetësoj ata në organizatat tona partnere.

Nëse keni nevojë për përkrahje, ejani tek unë në DIMAK. Unë ju informoj dhe ju këshilloj se çfarë mundësish ekzistojnë dhe si të orientoheni mirë në situatën e re jetësore në të cilën gjendeni pasi jeni kthyer.

Kaltrina Fejzullahu

Kaltrina Fejzullahu

Këshilltare

Unë jam juriste dhe punoj qysh prej vitit 2018 pranë DIMAK-ut. Merrem me emigracionin dhe riintegrimin. Këshillimin e ofroj online dhe nga zyra. Mund t’ju dëgjoj me vëmendje dhe t’ju përkrah në shumë fusha, për shembull gjatë riintegrimit në Kosovë.  

Ju këshilloj lidhur me orientimin profesional dhe njohjen e diplomave. Ju përkrah, nëse shkruani aplikime, nëse hartoni një CV dhe nëse dëshironi të përgatiteni për intervista. 

Përvojat e vendit

I vetëpunësuar si zdrukthëtar në Kosovë

Pas kthimit Qëndrimi është vetëpunësuar me sukses në Kosovë. DIMAK-u e përkrahu atë që të bënte realitet ëndrrën e tij.

Më shumë informacione >

I vetëpunësuar me firmën time për ndërtime me gips

Unë u ktheva në Kosovë dhe kam tani firmën time private në fushën e ndërtimeve me gips. DIMAK-u dhe organizata të tjera partnere më përkrahën në fillim. Unë e shoh me besim të ardhmen dhe jam i gëzuar që u ktheve në Kosovë.

Më shumë informacione >

Shtysa të reja për të punuar si fermere

Me ndihmën që mora arrita të mëkëmbem përsëri si fermere.

Më shumë informacione >

Me ndihmën për të filluar si e vetëpunësuar

Sot unë kam sallonin tim të parukerisë në Kosovë. Edhe për fëmijët e mi ky sallon hap një perspektivë profesionale.

Më shumë informacione >

Aftësitë e mia i vë në punë në vendin tim

Si zdrukthëtar arrij të pajis lokale të tëra. Vetëm tërthorazi gjeta mundësi që më bënë të jem i suksesshëm në profesionin që e kam pasur gjithmonë ëndërr.

Më shumë informacione >

Një e ardhme më e mirë për familjen

Unë quhem Agim dhe vij nga Kosova. Më parë kam punuar në prodhimin e mermerit, por pagesa ishte e keqe. Me rrogën që merrja nuk mund të mbuloja shpenzimet për familjen time. Për ketë arsye në vitin 2015 shkova bashkë me gruan dhe tre fëmijët e mi në Gjermani. Atje bëmë kërkesë për azil.

Më shumë informacione >
Shkarko më shumë