Skip to main content
Menyja

Qendra Gjermane e Informacionit për Migrim, Aftësim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)

Team DIMAK Kosovo

Qendra Gjermane e Informacionit për Migrim, Aftësim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)

Qendra Gjermane e Informacionit për Migrim, Aftësim Profesional dhe Karrierë (DIMAK) në Prishtinë është e hapur për të gjithë dhe ofron këshillime falas rreth:

  • mundësive për punësim në Kosovë,
  • mundësive për të hapur një biznes në Kosovë,
  • mundësive për aftësim profesional ose trajnime në Kosovë,
  • procesit të riintegrimit për njerëzit që janë kthyer në Kosovë,
  • mundësive për punësim ose aftësim profesional në Gjermani

Poashtu, pranë qendrës sonë ju mund të kryeni një trajnim  dhe të mësoni se si të përpiloni aplikacione pune, dhe si të përgatiteni për intervista pune. Ky trajnim ofrohet çdo javë dhe është falas për të interesuarit.

Kufijtë e shtetit nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qendrimin zyrtar të Qeverisë së Gjermanisë.

Përveç kësaj ofrojmë edhe trajnime të ndryshme profesionale, të cilat organizohen nga partnerët tonë. Gjatë këshillimit individual në qendër, ne ju referojmë tek ofertat e përshtatshme nga të cilat mund të përfitoni. Edhe këto trajnime janë  falas për ju.

Çdo vit, DIMAK organizon panairin e punës dhe karrierës në Kosovë. Përveç kësaj, qendra ofron edhe evente informative rreth mundësive për të jetuar, studiuar dhe punuar në Gjermani.

Kontakti

Kontakti

Të reja nga faqja jonë e facebook-ut

Momente nga puna jonë

erklärvideo KOS

Ky link hap një video në YouTube. Ju lutem keni parasysh rregullat e privatësisë në fuqi.

Konfirmo

Video: Kështu ju përkrahim ne ju gjatë kthimit  

Me hapa realë drejt kthimit dhe riintegrimit të suksesshëm.  

Mësoni,  

  • si mund të planifikohet qysh nga Gjermania kthimi në vendin tuaj të origjinës  
  • dhe çfarë mundësish ekzistojnë për përkrahje.  

Shikoni, 

  • kush do t’ju këshillojë pas kthimit në vendin tuaj, me qëllim që të mund të vini në jetë planet tuaja dhe t’ia dilni mbanë për një fillim të ri. 
Zwei Menschen schütteln sich fest die Hand, zu sehen sind nur Hände und Arme.

Të gjesh punën e ëndërruar në panairin e punësimit

Këtu mund të startoni karrierën tuaj profesionale: Në nëntor 2022 personat që kërkojnë punë dhe firmat e ndryshme në Kosovë do të kenë përsëri mundësinë për t’u takuar në një panair punësimi – si personalisht, ashtu edhe në mënyrë dixhitale.

Më shumë informacione >
Lächelnde DIMAK-Leiterin Maria Kostomay schreibt auf einem Flipchart

Këshillime përmes një bisede të bërë personalisht ose online

Ne i këshillojmë njerëzit në mënyrë krejt individuale lidhur me aftësimin profesional, vetëpunësimin ose etablimin në marrëdhënie pune. Si një vend që dëshiron të shkojë përpara Kosova ofron shanse të mira punësimi.

Më shumë informacione >
Ein Mädchen mit einem Zopf ist von hinten zu sehen, sie malt mit einem Pinsel ein Bild auf eine Leinwand. Im Hintergrund sind Büsche zu sehen.

„Ne i përkrahim fëmijët që të dinë të përballojnë ndryshimet”

Jo vetëm të rriturit kthehen pas një kohe të gjatë nga jashtë në Kosovë. Për familjet dhe veçanërisht për fëmijët një kthim i tillë shpesh është i lidhur me sfida të mëdha. „Qendra Gjermane e Informacionit për Migrim, Aftësim Profesional dhe Karrierë (DIMAK) në Prishtinë ofron përkrahje për të gjithë. Ramadan Islami, kordinator pranë DIMAK-ut tregon për këtë gjë në intervistën e tij.

Më shumë informacione >
Ein Mann hält eine Broschüre in der Hand und erklärt etwas.

„Qëllimi ynë: Të gjejmë një zgjidhje për këdo“

Shumë njerëz, të cilët kthehen nga jashtë në Kosovë pas një kohe të gjatë, mund te kenë përjetuar përvoja te ndryshme traumatike Disa të tjerë e kanë të vështirë të gjejnë një punë në Kosovë – edhe kjo vështirësi mund të ndikojë në shëndetin shpirtëror dhe emocional të tyre. Për këtë arsye “Qendra e Informacionit për Emigracion, Aftësim Profesional dhe Karrierë“ (DIMAK) në Prishtinë ofron përkrahje psikosociale për personat e kthyer, si edhe për popullsinë në vend. „Njerëzit tregojnë se kanë probleme të ndryshme – qëllimi ynë është të gjejmë një zgjidhje për secilin prej tyre“, thotë Nexhmedin Basha, këshilltar për riintegrim pranë DIMAKU-t. Ai ka bërë një master në psikologji, me drejtim kryesor çështjet sociale dhe orientimin profesional. Në intervistë ai tregon se si zhvillohet këshillimi.

Më shumë informacione >

Ky link hap një video në YouTube. Ju lutem keni parasysh rregullat e privatësisë në fuqi.

Konfirmo

Aftësitë e mia i vë në punë në vendin tim

Unë quhem Amir dhe vij nga Kosova. Jetoj bashkë me gruan dhe djalin tim 5 vjeçar në Gjilan. Puna si zdrukthëtar ka qenë gjithmonë ëndrra ime. Më parë nuk e kisha menduar kurrë që do të bëja kaq përpara me këtë profesion në atdheun tim. Por me pak ndihmë arrita ta realizoja ëndrrën time.

Për të gjitha videot >
Thumbnail Interview Valbona

Ky link hap një video në YouTube. Ju lutem keni parasysh rregullat e privatësisë në fuqi.

Konfirmo

Shtysa të reja për të punuar si fermere

Me ndihmën që mora arrita të mëkëmbem përsëri si fermere.

Për të gjitha videot >
Beraterin in Kosovo bei der Beratung eines Rückkehrinteressierten

Shërbimet tona këshilluese

Kur kosovaret dhe kosovarët kthehen nga Gjermania ose nga vendet e tjera në atdheun e tyre, ata përballen me sfida të mëdha. Këshilltaret dhe këshilltarët e  Qendrës Gjermane të Informacionit për Migracion, Aftësim Profesional dhe Karrierë (Deutsche Informationszentrum für Migration, Ausbildung und Karriere, DIMAK) në Prishtinë i shoqërojnë ata përgjatë një riintegrimi të qëndrueshëm dhe i përkrahin ta gjejnë veten përsëri në jetën e përditshme.

Më shumë informacione >

Ofertat e partnerëve tanë

Punësim dhe hapje e një biznesi privat, arsimim profesional dhe kualifikim i mëtejshëm, ndihmë lidhur me shëndetin psikosocial dhe përkrahje në situatat emergjente – edhe partnerët tanë kanë oferta të shumta lidhur me temat e mësipërme apo me tema të tjera. Grupi ynë këshillues ju ndërmjetëson në organizatën e përshtatshme. Këtu mund të krijoni një ide për këtë gjë.

Përvojat e vendit

I vetëpunësuar me firmën time për ndërtime me gips

Unë u ktheva në Kosovë dhe kam tani firmën time private në fushën e ndërtimeve me gips. DIMAK-u dhe organizata të tjera partnere më përkrahën në fillim. Unë e shoh me besim të ardhmen dhe jam i gëzuar që u ktheve në Kosovë.

Më shumë informacione >

Shtysa të reja për të punuar si fermere

Me ndihmën që mora arrita të mëkëmbem përsëri si fermere.

Më shumë informacione >

Me ndihmën për të filluar si e vetëpunësuar

Sot unë kam sallonin tim të parukerisë në Kosovë. Edhe për fëmijët e mi ky sallon hap një perspektivë profesionale.

Më shumë informacione >

Aftësitë e mia i vë në punë në vendin tim

Si zdrukthëtar arrij të pajis lokale të tëra. Vetëm tërthorazi gjeta mundësi që më bënë të jem i suksesshëm në profesionin që e kam pasur gjithmonë ëndërr.

Më shumë informacione >

Një e ardhme më e mirë për familjen

Unë quhem Agim dhe vij nga Kosova. Më parë kam punuar në prodhimin e mermerit, por pagesa ishte e keqe. Me rrogën që merrja nuk mund të mbuloja shpenzimet për familjen time. Për ketë arsye në vitin 2015 shkova bashkë me gruan dhe tre fëmijët e mi në Gjermani. Atje bëmë kërkesë për azil.

Më shumë informacione >
Shkarko më shumë