Skip to main content
Menyja

Zbuloni mundësitë e reja në Shqipëri

Ne ju përkrahim falas në rrugën për të gjetur perspektiva të reja punësimi. Kjo ofertë vlen, nëse ju jetoni në Shqipëri ose doni të ktheheni atje.

Grupi ynë i punës ju këshillon lidhur me aplikimet, kualifikimin profesional ose nëse dëshironi të hapni një biznes privat. Ne ofrojmë gjithashtu edhe trajnime dhe ndihmë psikosociale.

Kontakti

Këtu mund të zgjidhni vendin për këshillim:

Shkodra
Tirana

Shërbimet tona

Beratungssituation: Zwei Frauen sitzen sich gegenüber

Shërbimet tona

Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Arsim Profesional dhe Karrierë“ (DIMAK) ju uron mirëseardhjen. Nëse jetoni në Shqipëri ose dëshironi të ktheheni atje, ne mund t’ju informojmë dhe këshillojmë individualisht për temat e mëposhtme:

 • Mundësitë e punësimit dhe arsimimit profesional në Shqipëri
 • Hapja e një biznesi privat
 • Përkrahje psikosociale dhe ndihmë për gjendjet në nevojë
 • Emigracion i rregullt në Gjermani

Përveç kësaj ne ju ndërmjetësojmë trajnime për tema të ndryshme:

 

 • Kërkimi i punës dhe aplikimet
 • Kualifikimet digjitale
 • Kurset e gjuhës
 • Gastronomi
 • Zejet
   

Njohuri për punën tonë

Një guidë me 4 hapa - Thjeshtoni kërkimin për punë

Të gjesh një punë është një proces kompleks që kalon në disa etapa të rëndësishme. Shpesh herë nuk kemi njohurinë e duhur për metodat më të mira të kërkimit të një pune. Për këtë arsye kemi përgatitur videt e mëposhtme, të cilat fokusohen në katër hapat kryesorë për gjetjen e një pune të re.

Mëso më shumë >

Ky link hap një video në YouTube. Ju lutem keni parasysh rregullat e privatësisë në fuqi.

Konfirmo

Puna në hotel

Një punë në hotel u ofron shumë shqiptareve dhe shqiptarëve një perspektivë të re punësimi. Vendi po tërheq gjithmonë e më shumë turistë – por mungon akoma personeli i kualifikuar. Artani dhe Sidorela morën pjesë në një trajnim të shkurtër tetë javor.

Mëso më shumë >

Panairet virtuale për punësim – një format me të ardhme

Ta njohësh punëdhënësin e ardhshëm online – këtë gjë e mundësojnë panairet virtuale për punësim. Edhe „Qendrat Gjermane të informacionit për Emigracion, Aftësim Profesional dhe Karrierë„ (Deutsche Informationszentren für Migration, Ausbildung und Karriere, DIMAK) në Serbi dhe Shqipëri e shfrytëzojnë këtë format. Marija Brankovic nga DIMAK-u në Serbi dhe Earli Shima nga DIMAK-u në Shqipëri tregojnë në një intervistë të dhënë së bashku për përvojën e tyre lidhur me panairet virtuale për punësim, me sfidat dhe shanset e konceptit.

Mëso më shumë >

Ky link hap një video në YouTube. Ju lutem keni parasysh rregullat e privatësisë në fuqi.

Konfirmo

Me zeje tradicionale drejt të ardhmes

Me ndihmën e një kualifikimi për hapjen e një biznesi privat arrita ta kthej hobin tim në profesion. 

Mëso më shumë >

Përvojat e vendit

Puna në hotel

Një punë në hotel u ofron shumë shqiptareve dhe shqiptarëve një perspektivë të re punësimi. Vendi po tërheq gjithmonë e më shumë turistë – por mungon akoma personeli i kualifikuar. Artani dhe Sidorela morën pjesë në një trajnim të shkurtër tetë javor.

Më shumë informacione >

Me fuqi të reja për të filluar serish në Tiranë

Përjashtimi, emigracioni, dhuna në martesë: Ana ka përjetuar shumë në jetën e saj. Me ndihmën e qendrës informative DIMAK, shqiptarja arriti të përfitojë këshillim psikosocial gjatë kthimit dhe mundi të nisë rishtas një jetë profesionale, duke gjetur një vend pune në një callcenter.

Më shumë informacione >

Me talent të arrish deri në hapjen e një salloni parukerie

Das Talent, den Fleiß und Ehrgeiz zur Friseurin hatte Majlinda bereits. Mit etwas Unterstützung konnte sie nach der Rückkehr nach Albanien ihren Traum vom eigenen Friseur-Salon erreichen.

Më shumë informacione >

Me zeje tradicionale drejt të ardhmes

Me ndihmën e një kualifikimi për hapjen e një biznesi privat arrita ta kthej hobin tim në profesion.

Më shumë informacione >

Zeja e bukëpjekësit me të ardhme

Unë quhem Igrita dhe jam nga Shqipëria. Në janar të vitit 2016 emigrova bashkë me burrin dhe me 3 vajzat e mia në Gjermani. Çfarë kërkonim atje? Një jetë më të mirë! Në të vërtetë na eci mirë: burri gjeti punë si saldator, unë në pastrim dhe fëmijët filluan shkollën. Në shkollë ata mësuan shumë shpejt gjermanisht. Megjithatë na mungonin të afërmit dhe miqtë, na mungonte kultura jonë në Shqipëri. Prandaj në janar të vitit 2017 u kthyem.

Më shumë informacione >

Punë e re dhe fillim i ri në Shqipëri

Unë quhem Ralf dhe jam 25 vjeç. Në fillim të vitit 2018 erdha në Gjermani, doja të krijoja një ekzistencë të re atje. Pas 5 muajsh e pashë që kjo gjë do të ishte shumë e vështirë pa pasur një status legal. Për këtë arsye u ktheva në atdheun tim, në Shqipëri – atje m’u hapën mundësi krejt të reja. Ndodhi kështu:

Më shumë informacione >

Ofertat e partnerëve tanë

Punësim dhe hapje e një biznesi privat, arsimim profesional dhe kualifikim i mëtejshëm, ndihmë lidhur me shëndetin psikosocial dhe përkrahje në situatat emergjente – edhe partnerët tanë kanë oferta të shumta lidhur me temat e mësipërme apo me tema të tjera. Grupi ynë këshillues ju ndërmjetëson në organizatën e përshtatshme. Këtu mund të krijoni një ide për këtë gjë.