Skip to main content
Menyja

Mirë se vini në blog

Zgjidhni vendin:
Zgjidhni temën:
Shqipëria

Me fuqi të reja për të filluar serish në Tiranë

Përjashtimi, emigracioni, dhuna në martesë: Ana ka përjetuar shumë në jetën e saj. Me ndihmën e qendrës informative DIMAK, shqiptarja arriti të përfitojë këshillim psikosocial gjatë kthimit dhe mundi të nisë rishtas një jetë profesionale, duke gjetur një vend pune në një callcenter.

Më shumë informacione >
Shqipëria

Me talent të arrish deri në hapjen e një salloni parukerie

Das Talent, den Fleiß und Ehrgeiz zur Friseurin hatte Majlinda bereits. Mit etwas Unterstützung konnte sie nach der Rückkehr nach Albanien ihren Traum vom eigenen Friseur-Salon erreichen.

Më shumë informacione >
Kosova

I vetëpunësuar me firmën time për ndërtime me gips

Unë u ktheva në Kosovë dhe kam tani firmën time private në fushën e ndërtimeve me gips. DIMAK-u dhe organizata të tjera partnere më përkrahën në fillim. Unë e shoh me besim të ardhmen dhe jam i gëzuar që u ktheve në Kosovë.

Më shumë informacione >
Kosova

Ne i përkrahim fëmijët që të dinë të përballojnë ndryshimet

Jo vetëm të rriturit kthehen pas një kohe të gjatë nga jashtë në Kosovë. Për familjet dhe veçanërisht për fëmijët një kthim i tillë shpesh është i lidhur me sfida të mëdha. „Qendra Gjermane e Informacionit për Migrim, Aftësim Profesional dhe Karrierë (DIMAK) në Prishtinë ofron përkrahje për të gjithë. Ramadan Islami, kordinator pranë DIMAK-ut tregon për këtë gjë në intervistën e tij.

Më shumë informacione >
Serbia

Panairet virtuale për punësim – një format me të ardhme

Ta njohësh punëdhënësin e ardhshëm online – këtë gjë e mundësojnë panairet virtuale për punësim. Edhe „Qendrat Gjermane të informacionit për Emigracion, Aftësim Profesional dhe Karrierë„ (Deutsche Informationszentren für Migration, Ausbildung und Karriere, DIMAK) në Serbi dhe Shqipëri e shfrytëzojnë këtë format. Marija Brankovic nga DIMAK-u në Serbi dhe Earli Shima nga DIMAK-u në Shqipëri tregojnë në një intervistë të dhënë së bashku për përvojën e tyre lidhur me panairet virtuale për punësim, me sfidat dhe shanset e konceptit.

Më shumë informacione >
Pakistani

Jetë e re me shitoren time të pëlhurave

Ime shoqe dhe unë po e zhvillojmë biznesin tonë edhe gjatë kohës së pandemisë.

Më shumë informacione >
Pakistani

Biznesmen i shumanshëm

Këshillimi dhe përkrahja nga PGFRC-ja më mundësuan që brenda një kohe të shkurtër pas kthimit të jem i pavarur ekonomikisht.

Më shumë informacione >
Gana

Me fuqi të reja për hapin e mëtejshëm

Biseda me punëdhënëse dhe punëdhënës të mundshëm, workshop-e lidhur me tema të rëndësishme për karrierën dhe para së gjithash shumë guxim: Përshtypjet nga panairi ganez për punësim 2021.

Më shumë informacione >
Pakistani

I suksesshëm me fast food

Unë kam një restorant në qytetin tim të lindjes. Falë përkrahjes së rëndësishme unë kam mundësi ta zhvilloj vazhdimisht më tej biznesin tim dhe në këtë mënyrë të përballoj edhe krizat.

Më shumë informacione >
Kosova

Shtysa të reja për të punuar si fermere

Me ndihmën që mora arrita të mëkëmbem përsëri si fermere.

Më shumë informacione >
Senegali

Një pikë furnizimi mbi dy rrota

Përmes krijimit të një pikë furnizimi mund t’u ofroj edhe të rinjve të tjerë një perspektivë profesionale.

Më shumë informacione >
Nigeria

E suksesshme si „mama peshku“

Me dijet që fitova gjatë kualifikimit në fushën e shumimit të peshqve munda të krijoj firmën time.

Më shumë informacione >
Nigeria

Tani unë jam stilist mode dhe e kam lënë pas të kaluarën

Së bashku me motrën time kam krijuar në atdheun tim, në Nigeri, një markë mode.

Më shumë informacione >
Iraku

Një jetë e re me kastraveca dhe rrepa

Pas kthimit gruaja ime dhe unë ia nisëm përsëri nga e para: kultivimi i perimeve është e ardhmja jonë.

Më shumë informacione >
Gjermani

„Besimi është pasuria jonë më e madhe”

Çfarë është e rëndësishme në bisedat me personat që duan të kthehen? Markus Fiebiger nga „Këshillimorja qendrore për kthim në Bavarinë e Jugut“ në Myldorf (Mühldorf) tregon për aktivitetin e grupit të tij të punës.

Më shumë informacione >
Shqipëria

Me zeje tradicionale drejt të ardhmes

Me ndihmën e një kualifikimi për hapjen e një biznesi privat arrita ta kthej hobin tim në profesion.

Më shumë informacione >
Iraku

„Ne ofrojmë shanse për një fillim të ri“

Selar është këshilltare në GMAC, në Erbil. Këtu ajo tregon për punën e saj të përditshme.

Më shumë informacione >
Kosova

„Qëllimi ynë: Të gjejmë një zgjidhje për këdo“

Kur gjendja e rëndë shpirtërore ose të kërkuarit e një pune e vështirësojnë orientimin e njerëzve për të jetuar rishtas në Kosovë, këshilltari i DIMAK-ut Nexhmedin Basha i ndihmon personat në fjalë duke i përkrahur në aspektin psikosocial.

Më shumë informacione >
Maroku

Fillim i ri në kopshtarinë time bio

In meinem Heimatdorf in Marokko habe ich eine kleine grüne Welt geschaffen. Sie ermöglicht mir ein Auskommen und ist ein Beitrag zur Nachhaltigkeit.

Më shumë informacione >
Gana

Një fillim në biznes si çift

Gruaja ime dhe unë kemi hapur dy dyqane ushqimesh në Ganë. Ishte një rrugë e gjatë deri sa arritëm ta ngrinim biznesin tonë, por së bashku ia dolëm mbanë.

Më shumë informacione >
Tunizia

Ta shikosh njeriun në tërësi

Shumë njerëz marrin rrugën për në Europë duke u nisur nga qyteti bregdetar tunizian Sfax me shpresën për një jetë më të mirë. Këshilltari Oussema që punon pranë “Qendrës Gjermano-Tuniziane për Punësim, Emigracion dhe Rrintegrim” (CTA) tregon për alternativat lidhur me emigracionin.

Më shumë informacione >
Senegali

Ëndrra ime: të revolucionarizoj modën afrikane

Qëndrimi në Gjermani ishte një përvojë e mirë, por atje nuk mund të punoja. Pasi u ktheva në Senegal hapa një rrobaqepësi dhe jam duke u menduar që të hap dhe një shitore.

Më shumë informacione >
Pakistani

Shpirti i biznesit dhe tradita

Me përkrahjen e PCFRC-së unë kam hapur një shitore për pëlhura. Reklamë për shitoren time bëj ndër të tjera edhe përmes mediave sociale.

Më shumë informacione >
Pakistani

Përkrahja e grave gjatë një fillimi të ri

Nighat Aziz është këshilltare pranë PGFRC dhe është personi kryesor përgjegjës atje për gratë dhe njerëzit e lënë pas dore nga ana sociale. Së bashku me organizatat partnere të qendrës ajo kujdeset për nevojat e veçanta të tyre.

Më shumë informacione >
Iraku

E sjell në Irak përvojën e fituar në Gjermani

Hapja e një punishteje vetjake shënoi kthesën për mua.

Më shumë informacione >
Tunizia

Ide të reja për një zeje tradicionale

Lesh me cilësi bio për endëset dhe endësit në krahinën time – me këtë ide unë pata sukses.

Më shumë informacione >
Senegali

Modë për nëna dhe fëmijë

Në Senegal unë kam hapur një shitore me veshje për gra shtatzëna dhe bebe.

Më shumë informacione >
Serbia

„Puna ime më jep siguri“

Në Serbi kam ngritur me sukses një firmë për pastrim.

Më shumë informacione >
Senegali

Të kapësh shansin që nuk e pati im vëlla

Në qytetin tim ka shumë të rinj të papunë. Përmes firmës sime unë dëshiroj të kontribuoj që kjo gjë të ndryshojë.

Më shumë informacione >
Maroku

Qëllimi im: t’u jap një shans të rinjve

Unë jam vetëpunësuar në Marok si dizajner për logo – një vendim i mirë nga i cili duhet të përfitojnë edhe të tjerët.

Më shumë informacione >
Nigeria

Ndërtova me sukses një fermë për pula

Sot unë jetoj përsëri me familjen time në Nigeri dhe rris pula. Edhe këtu mund të kesh sukses.

Më shumë informacione >
Gjermani

Me forcat e veta

Të ndihmosh gratë në nevojë dhe t’u japësh atyre forcë: Ky është qëllimi i organizatës për mbrojtjen e të drejtave të njeriut Solwodi (Solidarity with Women in Distress). Si partner i GIZ-it Solwodi përkrah në Gjermani ato gra që janë duke menduar të kthehen në vendet prej nga vijnë.

Më shumë informacione >
Kosova

Me ndihmën për të filluar si e vetëpunësuar

Sot unë kam sallonin tim të parukerisë në Kosovë. Edhe për fëmijët e mi ky sallon hap një perspektivë profesionale.

Më shumë informacione >
Serbia

Kthimi bashkë me famijen. Ata i shohin shanset tek shkollimi dhe arsimimi profesional

Një baba me 4 vajza shpreson një të ardhme të mirë për fëmijët e tij. „Qendra Gjermane e Informacionit për Migracion, Aftësim Profesional dhe Karrierë“ (Deutsches Informationszentrum für Migration, Ausbildung und Karriere, DIMAK) e shoqëron familjen e mësipërme në rrugën e saj.

Më shumë informacione >
Serbia

Jam e gëzuar, që jam përsëri në vendin tim

Në një sallon bukurie në Serbi gjeta atdheun tim të ri profesionalisht. Ishte një rrugë e gjatë deri këtu.

Më shumë informacione >
Gana

Pëlhura që shërben për fillime të reja

Samueli u largua nga Gana për të kërkuar një jetë më të mirë në Europë. Pas disa vitesh të vështirë ai tashmë është kthyer dhe dëshiron të ndërtojë një ekzistencë të re në atdheun e tij. Krijimin e një firme private për një punishte tezgjahu ai e ka planifikuar me kujdes qysh nga Gjermania.

Më shumë informacione >
Gana

Shkëmbim që të ngjall besim

Dy herë e mora rrugën nga Gana për në Europë, të dyja herët u ktheva mbrapsht pa pasur sukses. Falë „Qendrës Gjermano-Ganeze për Punësim, Migracion dhe Riintegrim“ (Ghanaisch-Deutsches Zentrums für Jobs, Migration und Reintegration, GGC) unë sot e shikoj përsëri me optimizëm të ardhmen.

Më shumë informacione >
Kosova

Aftësitë e mia i vë në punë në vendin tim

Si zdrukthëtar arrij të pajis lokale të tëra. Vetëm tërthorazi gjeta mundësi që më bënë të jem i suksesshëm në profesionin që e kam pasur gjithmonë ëndërr.

Më shumë informacione >
Senegali

Më në fund shikoj me optimizëm në të ardhmen

Unë mendoja që në Europë do t’i zgjidhja problemet që kisha. Por nuk arrita të shkoja deri në Europë. Tani jetoj në Senegal dhe ndjehem mirë – falë përkrahjes psikosociale që më dha „House of Hope“.

Më shumë informacione >
Nigeria

Fillim i ri me një punë të ëndërruar

Udha ime për në Europë mori fund në Libi. Sot unë kam bashkë me vëllain tim një rrobaqepësi private në atdheun tim, në Nigeri.

Më shumë informacione >
Gjermani

Duke përfituar njohuri të reja

Kush dëshiron të drejtojë me sukses një firmë private, ka nevojë për know-how të karakterit ekonomik. Një kurs që ofrohet nga „Fondacioni i Arkës së Kursimeve“ tregon se si mund të përfitohen këto njohuri në një mjedis loje.

Më shumë informacione >
Senegali

Të presësh dhe qepësh kundër krizës

Stilistja e modës Touty ka hapur rrobaqepësinë e saj me ndihmën e iniciativës „Me sukses në Senegal“.

Më shumë informacione >
Tunizia

Integrim i shpejtë për t’u punësuar në sektorin e turizmit

Në dy shkolla shtetërore profesionale në Tunizi mësojnë të rinj dhe të reja se si të integrohen profesionalisht në sektorin e gastronomisë dhe hotelerisë.

Më shumë informacione >
Egjipti

„Në kohë krizash njerëzit kthehen në adheun e tyre“

Sahar Aly drejton “Qendrën e Re Gjermano-Egjiptiane për Punësim, Migracion dhe Riintegrim” (Ägyptisch-Deutsche Zentrum für Jobs, Migration und Reintegration, EGC), e cila u hap në fillim të nëntorit në Kajro. Gjatë bisedës ajo tregon për ofertat e „Qendrës“ – dhe për faktin se pse ajo pret që „Qendra“ të zgjojë interes.

Më shumë informacione >
Gjermani

Fillim i ri duke sjellë një zeje të mësuar me vete

Kush mund të paraqesë një arsimim profesional praktik në Gjermani, ka shanse më të mira për të gjetur punë në vendin prej nga vjen. Në Dinslaken personat e interesuar për t’u kthyer ushtrojnë për këtë arsye për shembull punën me gërshërë, me tharëse flokësh dhe mjete ngjyrosëse.

Më shumë informacione >
Shqipëria

Fillesë në të ardhmen profesionale

Një trajnim i GIZ-it në Shqipëri i parapërgatit të rejat dhe të rinjtë në degën e hotelerisë duke rritur kësisoj në mënyrë të suksesshme shanset e tyre për punësim.

Më shumë informacione >
Gana

Jam kthyer për të ndihmuar

David Yaw-Mensah Tette është drejtor i „Qendrës Gjermano-Ganeze për Punësim, Migracion dhe Riintegrim“ (Ghanaisch-Deutsches Zentrums für Jobs, Migration und Reintegration: MIAC) në Accra. Në një intervistë të shkurtër ai flet për punën në këtë qendër dhe motivacionin e tij personal.

Më shumë informacione >
Serbia

„Problemet e këtyre njerëzve janë edhe problemet e mia“

Një familje e kthyer nga Gjermania kërkon një shkollë për fëmijët e saj. Gra dhe burra nga një fshat në jug të Serbisë dëshirojnë të dinë se si mund të gjejnë punë. Tamara Vučenović përkrah këta dhe të tjerë. Momente në punën e përditshme të një këshilltareje pranë „Qendrës Gjermane të Informacionit për Migracion, Aftësim Profesional dhe Karrierë (DIMAK)“ në Serbi.

Më shumë informacione >
Gjermani

Të ndërtosh ura për personat që duan të kthehen

Stefan Grünbaum është njëri nga plot 20 këshilltarët për riintegrim të GIZ-it, të cilët janë të shpërndarë pothuajse nëpër të gjithë landet e Republikës Federale Gjermane. Ata punojnë si një urë lidhëse ndërmjet Qendrave Këshilluese për Kthim në Gjermani dhe atyre në vendet e prejardhjes.

Më shumë informacione >
Gjermani

Të planifikosh kthimin në kohën e pandemisë së koronës – pyetje dhe përgjigje

Kthimi në vendin e prejardhjes është i lidhur me shumë pyetje edhe kur ndodh në kushte normale. Pandemia e koronës sjell me vete pasiguri krejt të reja. Më poshtë keni mundësinë të merrni informacionet më të rëndësishme lidhur me këtë situatë të veçantë. Tetë pyetje dhe përgjigje.

Më shumë informacione >
Gana

Nga futbollist në bukëpjekës

Ëndrra ime për t’u bërë futbollist profesionist në Europë nuk ishte realiste. Tani kam furrën time të bukës në Ganë dhe mund të kujdesem fare mirë për veten time.

Më shumë informacione >
Iraku

I kthyer pranë familjes

Në Gjermani doja të kisha sukses profesionalisht. Përse jetoj tani përsëri në Erbil dhe si ia dola mbanë të kthehesha.

Më shumë informacione >
Serbia

Një firmë personale për IT

Krijimi i një firme për marketing në internet i jep shpresë. Pas kthimit nga Gjermania Emiliano ka ndërtuar një të ardhme të re në Serbi.

Më shumë informacione >
Gana

Pasiguria u largua

Unë quhem Naa, jam 29 vjeç dhe vij nga Gana. Më parë kam punuar si menaxhere për event-e. Në vitin 2015 shkova në Gjermani për të filluar studimet e nivelit master në Development Economics and International Studies. Qysh në fillim e kisha të qartë që pas përfundimit të studimeve do të kthehesha. Unë doja të ndihmoja në zhvillimin e vendit tim. Njëkohësisht isha e pasigurtë se si do të mundja ta ndërtoja të ardhmen atje.

Më shumë informacione >
Gana

Një startim i ri me shitore vetiake

Unë quhem Derrick, jam 29 vjeç dhe vij nga Gana. Kam studiuar informatikë, por nuk munda të gjej punë në atdheun tim. Në vitin 2014 erdha si turist në Gjermani, pastaj qëndrova dhe gjeta punë në një restorant. Por jeta ime nuk qe ashtu siç e kisha menduar unë.

Më shumë informacione >
Iraku

Një parukier i suksesshëm në Erbil

Unë jam Bestoon, 32 vjeç dhe vij nga Erbil në Irak. Jam i martuar dhe kam 2 fëmijë. Në janar të vitit 2018 të gjithë bashkë ne shkuam në Gjermani, sepse situata në Irak qe shumë e vështirë për ne. Por edhe në Gjermani nuk kaluam mirë. Sot jemi kthyer përsëri në Erbil dhe unë kam një profesion të ri. Unë tani jam parukier.

Më shumë informacione >
Maroku

Një rrobaqepësi vetiake në Marok

Unë quhem Said dhe jam rritur në krahinën Fès në Marok. Atje mësova dhe profesionin e rrobaqepësit. Duke qenë se mendoja që në një vend tjetër do të kisha shanse më të mira, në vitin 2015 shkova fillimisht në Turqi dhe pastaj në Greqi. Pastaj erdha në Gjermani. Atëherë isha 30 vjeç dhe shpresoja që në Gjermani të gjeja mundësi profesionale.

Më shumë informacione >
Gana

Shfrytëzimi i shanseve në Ganë

Unë jam Kweku dhe jetoj në Ganë. Pas diplomimit në universitet mendova fillimisht të shkoj jashtë vendit. Por me pak ndihmë pastaj gjeta një punë në Ganë. Tani thur shumë plane për të ardhmen time këtu në atdheun tim.

Më shumë informacione >
Nigeria

Firma ime, e ardhmja ime

Unë quhem Jerry dhe vij nga Nigeria. Me një bursë unë munda të studioj në vitin 2014 për një vit inxhinieri makinash në Britaninë e Madhe. Por pastaj e pata të qartë që dëshiroj të kthehem në Nigeri për ta përdorur dijen e fituar në atdheun tim.

Më shumë informacione >
Serbia

Siguri dhe një familje

Unë quhem Safet dhe vij nga Serbia. Pasi pata punuar një kohë të gjatë në atdheun tim si murator dhe bojaxhi erdha të kërkoj fatin tim në Gjermani. Por atje ishte shumë e vështirë për të gjetur punë. Prandaj mendova të kthehem përsëri në Serbi. Por nuk arrita ta marr këtë vendim. Autoritetet gjermane më dëbuan nga Gjermania.

Më shumë informacione >
Serbia

Drejt shanseve të reja me firmën vetiake

Unë quhem Sasha. Kam lindur në qytetin serb Krushevac dhe pasi jetova disa vjet në Gjermani u ktheva përsëri atje. Sepse ndërkohë munda të filloj me firmën time në Serbi diçka për të cilën kam ëndërruar gjithmonë. Por pata edhe përkrahje. Kjo është historia ime:

Më shumë informacione >
Iraku

Kënaqësi në listën e gjellëve

Unë quhem Bilal. Pas krizës financiare në vitin 2015 u largova nga Iraku dhe shkova në Gjermani. Doja të gjeja atje një jetë më të mirë. Mbërrita në Gjermani pasi udhëtova 12 ditë pa mundur të ha dhe të fle normal. Shpresoja që problemet e mia do të merrnin fund atje.

Më shumë informacione >
Maroku

Kozmetikë natyrore nga Maroku

Unë quhem Yassine dhe vij nga Maroku. Kam studiuar shkenca islamike në Fès, por pas përfundimit të studimeve nuk munda të gjej punë. Pastaj për fat mora pjesë në një shkollim profesional të projektit „Përkrahja e punësimit të rinisë në zonat fshatare“ (Förderung der Jugendbeschäftigung im ländlichen Raum, PEJ).

Më shumë informacione >
Tunizia

Mjaltë për Tunizinë

Përshëndetje, unë jam Khaled. Vij nga Tunizia dhe jam 34 vjeç. Familja ime zotëron një pikë tregtimi me fruta dhe perime, ku unë kam punuar për një kohë të gjatë. Por ëndrra ime e madhe ka qenë që të jetoja në Europë. Në vitin 2008, kur isha 24 vjeç, mora rrugën për në Europë. Fillimisht qëndrova një vit në Itali. Pastaj përmes Francës dhe Belgjikës shkova në Gjermani.

Më shumë informacione >
Shqipëria

„DIMAK-u është ndërkohë një emër i njohur“

Qendra e Informacionit DIMAK ka krijuar shumë besim përmes sinqeritetit dhe besueshmërisë vitet e kaluara. Kjo gjë çmohet tani në këtë kohë. Këshilltaret Halisa Duka dhe Dorisa Lala tregojnë për punën e tyre gjatë kohës së krizës së koronës.

Më shumë informacione >
Nigeria

Maska për të ardhurat personale - dhe kundër pandemisë

Në të vërtetë Cynthia donte të hapte një shitore mode të vetën në Nigeri – por pastaj erdhi pandemia e Covid-19. Tashmë Cynthia qep maska mbrojtëse për gojën dhe hundën: porosia shtetërore i jep asaj pak siguri në kohën e krizës.

Më shumë informacione >
Gana

Besimi lind edhe virtualisht

Ernestina Adu, këshilltare pranë „Qendrës Gjermano-Ganeze për Punësim, Migracion dhe Riintegrim“(Ghanaisch-Deutsches Zentrum für Jobs, Migration und Reintegration, GGC) tregon për punën e saj gjatë kohës së pandemisë së koronës.

Më shumë informacione >
Gjermani

Integrimi në punë vazhdon, por tjetërlloj

Trajnimet nuk janë të mundura, po ashtu edhe largimi nga Gjermania – dhe tregjet e punës në vendet e origjinës bien gjithmonë e më shumë nën presion. Për këtë arsye projekti Newplacement International është pozicionuar rishtas në kohën e krizës së koronës. Katër pyetje dhe përgjigje.

Më shumë informacione >
Gjermani

Ne i lidhim më fuqishëm në rrjet njerëzit me njëri-tjetrin

Si funksionon këshillimi në StartHope@Home për hapjen e një biznesi gjatë kohës së pandemisë së koronës.

Më shumë informacione >
Kosova

Një e ardhme më e mirë për familjen

Unë quhem Agim dhe vij nga Kosova. Më parë kam punuar në prodhimin e mermerit, por pagesa ishte e keqe. Me rrogën që merrja nuk mund të mbuloja shpenzimet për familjen time. Për ketë arsye në vitin 2015 shkova bashkë me gruan dhe tre fëmijët e mi në Gjermani. Atje bëmë kërkesë për azil.

Më shumë informacione >
Shqipëria

Zeja e bukëpjekësit me të ardhme

Unë quhem Igrita dhe jam nga Shqipëria. Në janar të vitit 2016 emigrova bashkë me burrin dhe me 3 vajzat e mia në Gjermani. Çfarë kërkonim atje? Një jetë më të mirë! Në të vërtetë na eci mirë: burri gjeti punë si saldator, unë në pastrim dhe fëmijët filluan shkollën. Në shkollë ata mësuan shumë shpejt gjermanisht. Megjithatë na mungonin të afërmit dhe miqtë, na mungonte kultura jonë në Shqipëri. Prandaj në janar të vitit 2017 u kthyem.

Më shumë informacione >
Shqipëria

Punë e re dhe fillim i ri në Shqipëri

Unë quhem Ralf dhe jam 25 vjeç. Në fillim të vitit 2018 erdha në Gjermani, doja të krijoja një ekzistencë të re atje. Pas 5 muajsh e pashë që kjo gjë do të ishte shumë e vështirë pa pasur një status legal. Për këtë arsye u ktheva në atdheun tim, në Shqipëri – atje m’u hapën mundësi krejt të reja. Ndodhi kështu:

Më shumë informacione >